header foto header foto header foto header foto
 
Arbitragecommissie Jul
3

Indelen scheidsrechters

Hisalis is op zoek naar vrijwilligers die de scheidsrechters willen gaan indelen. Belangrijk werk, want zonder scheidsrechters zijn er immers geen wedstrijden!

Het inplannen zelf kost niet heel veel tijd, maar tijdens de competitieperiode zal je wekelijks zeker een uur tijd nodig hebben om alles op orde te houden. Deze werkzaamheden zijn ook prima 'duaal' uit te voeren (dus samen met iemand anders de verantwoordelijkheid delen, bijvoorbeeld om de week). De planning maak je via de module arbitrageplanning met het computerysteem van Hisalis. Je kunt dit thuis vanachter je eigen computer (of tablet) doen. 

De indeler zorgt er voor dat scheidsrechters ingedeeld worden voor de elftal thuiswedstrijden (D11-jeugd t/m senioren). Het inplannen moet zoveel mogelijk ruimschoots voorafgaand de wedstrijden gebeuren (circa twee tot drie weken eerder).

Bij het inplannen kijk je naar het nivo van de scheidsrechters enerzijds, en naar het niveau van de te fluiten wedstrijd anderzijds. Daarnaast kijk je naar de tijd waarop de scheidsrechter eventueel zijn/haar eigen wedstrijd speelt alsmede voorkeurtijden die zijn opgegeven. Deze informatie is allemaal overzichtelijk beschibaar via de arbitragemodule. Het proces van indelen is semi-geautomatiseerd, maar inhoudelijk blijft het mensenwerk. Uiteraard begeleiden we je hierbij tijdens de beginperiode.

Na het maken of aanpassen van de planning communiceer je de indeling via de arbitragemodule (de e-mails worden automatisch naar alle ingeplande scheidsrechters verstuurd). Verder zal je natuurlijk af en toe de mailbox van de arbitrageplanning moeten checken en eventueel correcties op de planning maken. Aanvullend heb je zo nu en dan overleg met de wedstrijdsecretarissen.

Overigens kunnen scheidsrechters ook zelf hun wedstrijden gaan inplannen via de module LARS (beschikbaar in het besloten ledendeel van de website). Dit is vergelijkbaar met het zelf plannen van de bardiensten. Naar mate deze functie beter gebruikt gaat worden zal het indelen minder werk omvatten. Het verder promoten van deze functionaliteit is iets wat hoog op de agenda staat.
 
Heb je interesse, of wil je meer informatie over deze functie, stuur dan een mailtje naar Jocelyn Flippo.

Bestuur H.C. Hisalis

Sponsoren

App Android App IOS

Agenda

Nog geen agenda punten.