header foto header foto header foto header foto
 
Arbitragecommissie Sep
6

Spelregelwijziging veldhockey 2013-2014

Met ingang van dit seizoen is er een wijziging in het veldreglement. Bij een tijdstraf voor een teambegeleider geldt vanaf het nieuwe seizoen dat het betrokken elftal met een speler minder speelt gedurende de straftijd voor de teambegeleider. De aanvoerder wijst een speler aan die het veld moet verlaten. Deze speler mag overigens gewoon wisselen gedurende de straftijd zolang het elftal maar met een speler minder speelt.

Deze regel geldt voor alle wedstrijden tussen twee elftallen (dus niet bij de jongste jeugd), en is al langere tijd van toepassing voor wisselspelers die een tijdstraf krijgen opgelegd. In de bijlagen staan de briefing voor clubarbitrage.

Vraag 1: Wat gebeurt er als een teambegeleider gedurende de wedstrijd tijdelijk van het veld wordt gestuurd (gele kaart)?

Antwoord 1: De betreffende teambegeleider moet 10 minuten buiten de omheining gaan staan en mag gedurende zijn tijdstraf niet coachen of aanwijzingen geven. Tevens speelt het betreffende team gedurende de tijdstraf met 1 speler minder. De aanvoerder wijst een speler aan die het veld moet verlaten. Deze speler mag overigens gewoon wisselen gedurende de tijdstraf, zolang het team maar met 1 speler minder speelt.

Vraag 2: Wat gebeurt er als een teambegeleider definitief van het veld wordt gestuurd (rode kaart)?

Antwoord 2: De betreffende teambegeleider mag zich gedurende het restant van de wedstrijd niet langer binnen de invloedssfeer van de wedstrijd begeven en mag dus ook niet achter de omheining meer gaan staan. Gedurende het restant van de wedstrijd speelt het betreffende team met 1 speler minder. De aanvoerder wijst een speler aan die het veld moet verlaten. Deze speler mag overigens gewoon wisselen gedurende de tijdstraf, zolang het team maar met 1 speler minder speelt.

Bijlage

Sponsoren

App Android App IOS

Agenda

Nog geen agenda punten.