header foto header foto header foto header foto
 
Arbitragecommissie Okt
22

Opleiding clubscheidsrechter: 14 november eerste examen!

Dit jaar gaan bijna honderd (!) leden op voor het examen clubscheidsrechter (CS). Het gaat hierbij om leden uit de senioren-teams (D1/D2/D3/D4, H1/H2 en HA) alsmede de A-jeugd. Bij Hisalis zijn er door omstandigheden al enige tijd geen opleidingen georganiseerd. De club is nu derhalve met een grote inhaalslag begonnen. Het is voor de vereniging van groot belang dat we het aantal leden met clubscheidsrechter-kaart snel ophogen.

De KNHB heeft een nieuw e-learning systeem ontwikkeld voor de opleiding tot clubscheidsrechter waarbij iedereen thuis 'online' de cursus volgt. Alle leden die examen moeten doen zijn inmiddels ingevoerd in het systeem van de KNHB. Er zal aanvullend nog een avond georganiseerd worden voor extra informatie. Het afsluitende examen zal op de club worden afgenomen.

De examendata zijn inmiddels bekend:
  • Donderdag 14 november 2013: Heren Veteranen, Heren 1/2, Dames 1/2
  • Dinsdag 19 november 2013: Dames 3/4, Jongens A
  • Donderdag 21 november 2013: Meisjes A
Alle leden zonder CS-kaart hebben ondertussen van de KNHB als het goed is een e-mail ontvangen met daarin een inlogcode en uitleg over het systeem. Deze inlogcode is persoonlijk. De inlogcode is door de KHNB aangemaakt; de vereniging heeft dus niet zelf deze codes!

Het is belangrijk om te controleren dat als je (zonder CS-kaart) in de betreffende teams speelt je de e-mail van de KNHB hebt ontvangen. Als dat niet zo is, controleer dan of je e-mailadres correct in LISA is opgenomen (dit kan via het besloten deel van de website). Als dit fout staat meld dit dan direct bij de arbitrage coordinator ([email protected]). Je bent zelf verantwoordelijk hiervoor - je kunt voor alle duidelijkheid dus geen beroep doen op een verkeerd geregistreerd e-mail adres...

Volgens de regels van de KNHB moeten leden vanaf een bepaalde leeftijd en speelniveau de opleiding tot clubscheidsrechter (CS) positief afsluiten. Het halen van "de kaart" is een verplichting vanuit de KNHB. Aan het niet behalen van de kaart zijn door het bestuur zeer duidelijke consequenties verbonden. 

De club verwacht van alle betrokken leden een adequate inspanning om de CS-kaart te behalen. Zonder scheidsrechters immers geen wedstrijden! Zo nodig kan op meerdere manieren bekeken worden of er actief is gewerkt aan het behalen van de kaart. De vereniging krijgt inzicht in wie actief is met e-learning en hoe ver men is gevorderd. Ook de aanwezigheid op de vragenavond zal worden bijgehouden, net als natuurlijk de aanwezigheid op het examen. Uiteraard gaan we uit van ieders positieve instelling. Tegelijkertijd is de situatie met betrekking tot het aantal actieve scheidsrechters op dit moment dusdanig dat de club zich geen mild beleid meer kan veroorloven. De opleiding is dus niet vrijblijvend, en zo nodig zal je worden aangesproken ten aanzien van je inzet. 

Voor verdere vragen over dit onderwerp kan je een e-mail sturen naar [email protected].

Veel succes alvast allemaal, en we rekenen natuurlijk op veel nieuwe scheidsrechters!

Sponsoren

App Android App IOS

Agenda

Nog geen agenda punten.