header foto header foto header foto header foto
 
Arbitragecommissie Dec
5

Regel eigen doelpunt per 1 februari afgeschaft

De Internationale Hockey Federatie (FIH) heeft haar leden geïnformeerd dat met ingang van 1 februari 2014 het experiment met het ‘eigen doelpunt’ niet langer zal worden toegepast. In navolging van dit besluit, zal ook de KNHB per 1 februari 2014 aanstaande de regel voor alle klassen afschaffen. 

De FIH heeft haar besluit genomen naar aanleiding van een inventarisatie onder verschillende betrokkenen, waarbij zowel bonden, spelers, scheidsrechters, coaches als officials zijn gehoord. Er is geconcludeerd dat de regel spelers zou kunnen aanmoedigen tot het hard en blind slaan van de bal in de cirkel, wat volgens de FIH leidt tot gevaarlijke spelsituaties. 

Elke wedstrijd vastgesteld voor 1 februari wordt met de eigen doelpunt-regel gespeeld en die erna zonder. De KNHB heeft echter een kleine uitzondering gemaakt voor de midwintercompetitie. Daar blijft de eigen doelpunt-regel gelden ook voor wedstrijden die eventueel na 1 februari 2014 worden gespeeld.

Reacties

img

Cees de Bruin

26-1-2014 @ 14:54:48 |Veel woorden en nog steeds onduidelijk voor mij. Telt een doelpunt via een verdediger na 1 feb nu wel of niet?

img

Falco Paul

26-1-2014 @ 22:21:48 |Vanaf 1-feb terug naar de 'oude' ABC-regel: het is pas een doelpunt als de Aanvaller de Bal in de Cirkel heeft aangeraakt.

img

Jeroen Eichhorn

12-2-2014 @ 16:06:16 |Oké ik snap het

Reageer op het nieuws

Sponsoren

App Android App IOS

Agenda

Nog geen agenda punten.