header foto header foto header foto header foto
 
Arbitragecommissie Feb
23

Bijeenkomst scheidsrechterbegeleiding dinsdag 25 februari

De vereniging heeft in de afgelopen periode een verbeterprogramma opgezet om het fluiten bij Hisalis naar een hoger niveau te brengen. Het gaat hierbij om verbeteringen op het gebied van de kwaliteit, de kwantiteit (‘aantal scheidsrechters’) en de mentaliteit (‘hoe gaan we om met het fluiten’).

Door een inhaalslag op het gebied van de scheidsrechteropleidingen zijn er veel nieuwe scheidsrechters bijgekomen. Een belangrijk punt in het verbeterprogramma is het goed opleiden van deze nieuwe scheidsrechters. Wij willen deze nieuwe scheidsrechters tijdens hun eerste wedstrijden actief gaan begeleiden. Hierbij maken we gebruik van een methode die door Mixed Hockey club de Reigers is ontwikkeld. Jij kan ons helpen met de begeleiding!

Op dinsdagavond 25 februari leggen we in het clubhuis de methode uit. Afhankelijk van het aantal begeleiders gaat het om circa drie tot vier wedstrijden begeleiden per seizoen. Je kunt als begeleider zelf inplannen op welke datum en op welk moment je wilt begeleiden (zaterdagochtend of zaterdagmiddag, net als bij het zelf inplannen van de bardiensten). 

Heb je interesse om mee te doen in de begeleiding? Kom dan 25 januari om 20:30 naar het clubhuis voor een presentatie over de methode. Ervaren begeleiders van MHC de Reigers leggen je in detail uit hoe je de nieuwe scheidsrechters gaat coachen.

Mocht je niet kunnen op 25 februari, maar wel interesse hebben om te begeleiden, stuur dan een e-mail naar [email protected]. We nemen dan contact met je op voor een persoonlijke uitleg.

Als je, net als ons, liefde hebt voor goede arbitrage, kom dan zeker langs, en help ons om gezamenlijk het fluiten weer goed op de rails te krijgen. We rekenen op jullie, want een vereniging als Hisalis verdient goede scheidsrechters!

Namens de gehele arbitrage-commissie een zeer sportieve groet, en tot 25 februari!,
Nanda Ruigrok, Chantal van Veen en Falco Paul

Wat gaat het begeleiden ongeveer inhouden? 

Om te beginnen worden nieuwe scheidsrechters ingedeeld op wedstrijden van het eenvoudigste niveau. Jij ontvangt de nieuwelingen circa een half uur voorafgaand de wedstrijd. Je stelt ze op hun gemak en je neemt alles nog even rustig met ze door, zodat de spanning wat zal afnemen. 

Uiteraard bespreek je in het voorgesprek zaken als hun houding, de wijze van gebaren en je gaat in op eventuele vragen die er vast nog zijn. Daarna gaan jullie naar buiten. Je geeft uitleg aan de coaches zodat ook zij op de hoogte zijn van de begeleiding. 

Daarna gaan de nieuwe scheidsrechters de wedstrijd fluiten. Tijdens de wedstrijd sta je via een headset in contact met de scheidsen - vooral om ze qua positionering te coachen. In de rust neem je een aantal opvallende situaties met ze door en geeft waar nodig aanvullende tips.

Na afloop bespreek je het wedstrijdverloop en denk je samen na over ‘de volgende stap’. Uiteraard vul je ook het DWF samen in.

Sponsoren

App Android App IOS

Agenda

Nog geen agenda punten.