header foto header foto header foto header foto
 
Van de voorzitter Maa
4

Van de voorzitter - maart 2015

We staan vlak voor het begin van de tweede seizoenshelft, vele teams zijn al volop in voorbereiding om hun posities in de poule te verbeteren. Vorig jaar heeft de hockeybond wijzigingen aangekondigd in de indelingen voor na de winterstop.

Ze zeggen wel eens resultaten uit het verleden geven geen garantie voor de toekomst. Nu, voor sommige teams wel, als ik ons Heren 2 eruit haal. Die hebben vorig seizoen in de Reserve 4de klasse een verbeten strijd gevoerd om de eerste plaats in de poule. Dit zou een automatische promotie naar de Reserve 3de klasse betekend hebben. Ze hebben het toen net niet gered, maar door de goede resultaten in de voorcompetitie mogen ze vanaf komende zondag in de Reserve 3de klasse gaan spelen. Dat is een prestatie op zich, waar het team trots op mag zijn.

Komende zondag hervat ook Heren 1 de competitie, ditmaal met een nieuwe trainer; Thomas Prinsen. We hebben u daar al eerder over op de hoogte gebracht. Wij wensen Heren 1 met Thomas veel succes voor de tweede seizoenshelft! Gezien de aansprekende resultaten in de voorbereiding op de tweede seizoenshelft hopen en verwachten wij dat de hatelijke voorlaatste plaats in de Poule verlaten gaat worden.

Vanaf komende zondag bij de thuiswedstrijden van zowel Dames 1 als Heren 1 is er weer de Mini van de Week. Bij de Dames al tijden een begrip en bij de Heren weer terug van weggeweest. Naar ik begreep zijn er nog plaatsen over voor de komende serie aan thuiswedstrijden; dus grijp jullie kans!

Ik heb in het kort een aantal van de zondagsteams er uitgenomen. Vanaf komende zaterdag gaan al onze junioren weer van start. De Technische Commissie heeft met de trainersstaf voor een andere, betere en meer intensievere manier van trainen gekozen. Er is al heel wat extra positieve inbreng vanuit de trainers gekomen. De trainers worden zelf extra begeleid, er is een trainerscafé gekomen, allemaal bedoeld om het niveau van de trainers en de trainingen te verhogen. Het gevolg is dat het niveau van alle spelers/speelsters omhoog gaat, waarmee het plezier in het oh zo mooie hockeyspel alleen maar toeneemt. En daar gaat het toch in feite ook om.

Zo zijn wij als club flink bezig in het veld, maar ook rondom het veld. Na de aanleg van veld 2 en 3 zijn nu ook de laatste punten op de beroemde i gezet. De gemeente heeft een aantal berken weggehaald, er zijn diverse bomen, struiken en planten voor terug gekomen. Bij Veld 1 is aan beide zijden een hoger hek gezet, er is een extra net achter het doel tegen de afrastering geplaatst, de planken achter de doelen zijn vervangen en noem zo maar op.

Dat brengt mij gelijk op een punt van aandacht voor een ieder die in de cirkels op de doelen oefent: ik weet uit ervaring hoe lekker het klinkt als een bal hard in de hoek op de plank wordt geslagen, maar ik weet ook dat die stevige dreunen ver kunnen doorklinken. Wij liggen met de club aan de rand van Lisse, waardoor die dreunen tot in de nabij gelegen woonwijken te horen zijn. Probeer daar rekening mee te houden als je weer een poeier op doel geeft. Wij maken als club een belangrijk onderdeel uit van de gemeente Lisse.

Dit voorjaar wordt het clubhuis aan de buitenkant opgeknapt. Het houtwerk wordt voorzien van een nieuwe laag verf, waardoor het weer jaren mee kan. In het clubhuis zijn ook de nodige aanpassingen gedaan. We hebben een mooie Wall of Fame, onthuld bij de opening van de nieuwe velden. Maar er is ook een extra groot beeldscherm opgehangen, bedoeld om aandacht te geven aan onze sponsoren. Sponsoren kunnen op dat beeldscherm hun boodschap naar buiten brengen. Waar tot voorheen de nadruk op extra reclameborden werd gelegd, zie je de laatste jaren een verschuiving naar het digitale. Zowel op deze schermen als op de clubapp.

Sponsoren zijn en blijven belangrijk, zonder sponsoren is het lastig om een club goed draaiende te houden. Dat zien we bij ons, waar wij gelukkig nog steeds aan de positieve kant blijven, maar ook bij andere clubs waar het niet altijd even financieel goed gaat. Dat wil niet zeggen dat wij geen extra inkomsten uit sponsorgelden meer nodig hebben. Zeker niet; ook wij moeten als club verder in de optimalisering van de voorzieningen en de veiligheid in het clubhuis en de veiligheid op en rond de velden. Een veilig sportklimaat is momenteel een hot item en terecht! De maatschappij vereist dat veiligheid voor een ieder zo optimaal mogelijk moet zijn. Wij doen er als club alles aan om dat te waarborgen, maar ook dat kost geld.

Wellicht nog belangrijker dan sponsoren voor onze club zijn onze vrijwilligers. Hisalis draait op vrijwilligers en dat zal altijd zo blijven, zonder u hebben wij als club geen recht van bestaan. Of het nu gaat om het indelen of draaien van de bardiensten, het fluiten, het organiseren van toernooien en feesten, etc. etc. vrijwilligers zijn en blijven onmisbaar.

Wij zijn op zoek naar meer vrijwilligers. Als u binnenkort op de club wordt aangesproken, denk eens na waar uw specifieke kwaliteiten liggen en wat u daarmee voor de club kan betekenen. En ook als u niet wordt benaderd, benader ons!

Wat gaat de rest van het seizoen ons brengen? Het Jeugdbestuur is druk bezig met de voorbereidingen voor onder andere de beroemde Tentennacht en voor de jongste jeugd een spel/hockeyochtend, afgesloten met pannenkoeken.

Verder staat er een Jongste Jeugddag op het programma, een aantal clinics verzorgd door Heren 1 en Dames 1, een feest met en voor de vrijwilligers, een Sponsorevent, het Olmenhorst Familietoernooi, het Bollenstreektournooi en de viering van 10 jaar G-hockey middels een toernooi op onze prachtige nieuwe velden. Misschien dat ik zelfs nog iets vergeet, maar u ziet, het bruist.

Mijn eerste honderd dagen als uw nieuwe voorzitter zitten erop. Natuurlijk is het leuk en is het uitdagend, zeker als je in een al geoliede machine, of goed rijdende trein stapt zoals ze het zo mooi zeggen, maar er zijn en blijven altijd verbeterpunten om het voor een ieder nog aangenamer, beter en leuker te maken.

Zo is het bestuur uitgebreid, op de laatste ALV heeft u met mij als bestuurder kennis kunnen maken en met Robbert Sprenkeling. Recentelijk is ook Koen Dijkhuis tot het bestuur toegetreden. In een groeiende club (al bijna 700 leden) en in een kritisch wordende samenleving is het noodzakelijk dat je de bestuurlijke taken goed verdeeld. Wij zullen u binnenkort meedelen wie binnen het bestuur wat doet. Dat maakt het ook voor u makkelijker om ons over uw ervaringen, zowel positief als negatief (maar opbouwend) aan te spreken.

Rest mij alleen nog om een ieder voor komende zondag uit te nodigen om naar de club te komen. Het is Super (Sunny) Sunday, alle seniorenteams spelen thuis en als belangrijkste: om 14.30 vindt de huldiging plaats van de teams die in de zaal kampioen zijn geworden.

Ik wens u een sportieve en vooral gezellige tweede seizoenshelft toe!

Jan Karel Sterkenburg

Gerelateerde nieuwsberichten

De nieuwe velden worden steeds meer realiteit

Sponsoren

App Android App IOS

Agenda

Nog geen agenda punten.