header foto header foto header foto header foto
 
Arbitragecommissie Feb
12

Arbitrage, hoe staan we er voor?

De afgelopen seizoenen heeft de arbitrage commissie zich met succes gestort op het opleiden van clubscheidsrechters. Het doel was om de senioren die nog geen kaart hadden op te leiden en ervoor te zorgen dat alle A-jeugd de opleiding heeft doorlopen voordat ze de A-leeftijd bereiken. Dit is, op een enkeling na, gelukt en daar zijn wij best trots op.

De fluitcoaches, ervaren scheidsrechters van de club, begeleiden de nieuwe scheidsrechters tijdens de eerste wedstrijden op het veld. Over het algemeen zijn reacties hierop zeer positief. Een enkele keer blijkt het niveau van de wedstrijd net niet voldoende aan te sluiten op het niveau van de scheidsrechter. Dit zal echter altijd lastig blijven.

Inmiddels hebben we meerdere jonge scheidsrechters in de C- en D-leeftijd. Deze scheidsrechters willen natuurlijk ook wedstrijden fluiten. Aangezien niet al deze scheidsrechters direct toe zullen zijn aan het fluiten van een 11-tal, zal de arbitragecommissie ook de begeleiders van de 8-tallen benaderen om deze scheidsrechters ervaring op te laten doen. Waarna zij natuurlijk ook door zullen kunnen stromen naar de 11-tallen.
 
Zoals hierboven te lezen is, zijn we goed op weg. Maar we zijn er nog lang niet.
 
De beginnende scheidsrechters voor de 11-tallen worden begeleid door de fluitcoaches. We hebben een goede groep coaches, maar we zouden er nog best meer kunnen gebruiken om ervoor te zorgen dat we de diensten nog beter kunnen verdelen. Daarnaast willen we de scheidsrechters die nog jong zijn en de 8-tallen zullen gaan fluiten, ook kunnen begeleiden. Zonder de juiste begeleiding willen we hen nog niet het veld op laten gaan. Ook hiervoor hebben we een uitbreiding van de groep fluitcoaches nodig, zodat we hen (met een geselecteerde groep coaches) kunnen gaan begeleiden.

Op dit moment hebben we veel scheidsrechters in de lagere niveaus en te weinig in de hogere niveaus. Om scheidsrechters naar een hoger niveau te helpen hebben ook weer extra begeleiders nodig. Hiervoor zoeken we niet alleen begeleiders, maar bijvoorbeeld ook scheidsrechters die al op een hoger niveau fluiten, die de mede-scheidsrechter tijdens een wedstrijd kunnen begeleiden om dit niveau zelfstandig te kunnen fluiten.
 
En of het nog niet genoeg is...

Onze indeler is helaas voor aanvang van de midwinter-/zaalcompetitie gestopt. Hiervoor zoeken wij vervanging. Het gaat om het indelen van scheidsrechters (die zichzelf niet indelen via de site/app) op competitiewedstrijden. Het indelen kan je "online" doen vanachter je eigen tablet/PC/laptop. Wij zorgen voor goede uitleg - je staat er dus zeker niet alleen voor. Enige affiniteit hebt met arbitrage is fijn, maar zeker geen must. Het indelen kan overigens ook prima als "duo" worden opgepakt.
 
Wil je de arbitrage commissie helpen om ook voor jouw team de beste scheidsrechter op te leiden en in te delen, stuur dan een mail naar [email protected].

Mocht je vragen hebben over de arbitrage commissie en de "vacatures" die we hebben, dan horen we het uiteraard graag!
 
De Arbitrage Commissie,
Diane en Nanda

Sponsoren

App Android App IOS

Agenda

Nog geen agenda punten.