Wedstrijdverslagen H1/D1 Apr
17

Dames 1 verslaat overtuigend Purmerend thuis met 3-1

Het eerste dames team van Hisalis zit momenteel in een zeer goede flow. De ploeg met trainer/coach Vincent de Vos, dwong vorige week bij koploper Hoorn al een gelijkspel af en moest deze zondag aantreden tegen de nummer 3 Purmerend. Afgelopen oktober werd Hisalis nog door dit team met 4-0 verslagen, dus er werd een moeilijke wedstrijd verwacht.

Hisalis begon direct goed aan de wedstrijd en wist veel druk op Purmerend te leggen. Aanvaller Tess van Bochove kreeg de bal scherp vanaf het middenveld aangespeeld en wist door te lopen tot de achterlijn. In plaats van een voorzet wist ze vanuit de korte hoek zelf de 1-0 hoog in het net te scoren. Hisalis behield veldoverwicht  en zette de een na de andere aanvalscombinatie op. Michelle Wijnhout brak door de verdediging van Purmerend en de keeper zag geen andere mogelijkheid dan de aanvalster onreglementair onderuit te halen. De terechte strafbal die volgde werd strak ingepusht door Anne van Tol: 2-0. Vlak voor rust kreeg Purmerend nog een strafcorner mee die raak was, dus met 2-1 konden de teams thee gaan drinken.

Na de rust lukt het Purmerend niet om zich te herpakken en Hisalis bleef de wedstrijd controleren. Er volgden nog meerdere goede aanvalscombinaties van de thuisploeg waarvan een eentweetje van Tess van Bochove met Dominique Hoogendoorn. Het duo kwam vanaf de middellijn samen op in de aanval en het was Tess die uiteindelijk knap vrijgespeeld haar tweede doelpunt van de wedstrijd maakte. De eindstand werd zo een verdiende overwinning van 3-1 voor Hisalis.

Foto’s:  Heren 1: Jan Karel Sterkenburg