Wedstrijdverslagen H1/D1 Mei
26

Dames 1 Hisalis zet Flevoland gedecideerd opzij met 8-2

Het eerste damesteam van hockeyvereniging Hisalis nam afscheid van Vincent de Vos als trainercoach met een thuiswedstrijd tegen degradatiekandidaat Flevoland.

Goed gemotiveerd veroverde Hisalis direct veel balbezit door hoge druk te zetten op de tegenstander. Dit zette direct  de toon van de wedstrijd en veel kansen werden gecreëerd. Het was uiteindelijk Loeke Nieuwenhuis die de 1-0 maakte: na een mooie voorzet van Nerissa Heemskerk wipte zij de bal over de keepster het doel in.

De 2-0 volgde al snel door Dominique Hoogendoorn die helemaal  alleen voor de keepster de bal rustig kon binnenpushen. De tweede strafcorner die gehaald werd, werd perfect uitgevoerd door Jolien van Schieveen en leidde tot de  3-0. Bij de derde strafcorner herhaalde Jolien haar kunstje en werd het 4-0. Hierna zakte Hisalis wat in en werd minder scherp, waardoor Flevoland de 4-1 wist te maken.

In de rust meldde Vos dat hij weliswaar tevreden was over het geboden spel, maar dat er nog wat doelpunten zouden moeten komen. Met die boodschap kwam Hisalis het veld weer  op en bracht direct veel mooie aanvallen en combinaties maar dit leverde vooralsnog geen doelpunten op. Maar na een kwartier spelen in de tweede helft kwam Tess van Bochove sterk via rechts de cirkel ingelopen en gaf een mooie pass naar de stip waar Anne van Tol de bal binnen kon pushen. De volgende goal werd ook gescoord door Anne met een backhandslag door de benen van de keepster: 6-1.

Opnieuw liet Hisalis het spel even lopen en wist Flevoland van het gebrek aan scherpte gebruik te maken en de 6-2 te scoren. De laatste tien minuten gaf de thuisploeg nog wat extra gas: na een schot op goal van Loeke Nieuwenhuis kwam de bal via de verdediging terecht op de stick van Benice Wielinga die zo haar doelpunt mee kon pikken. Het slotakkoord kwam van Sophie van der Linden, die na een strakke voorzet de bal perfect intikte bij de tweede paal en voor een eindstand van 8-2 zorgde. Volgende week alweer de laatste wedstrijd van dit seizoen voor Hisalis.

Verslag Dames 1: Anne van Tol, foto’s Sam Hoekstra