Wedstrijdverslagen H1/D1 Okt
14

Heren 1 verliest thuis kostbare punten tegen Athena: 1-2

Nieuws afbeelding

Tegenstander Athena uit Amsterdam stond gelijk met Hisalis in de competitie, dus het beloofde een spannende wedstrijd te worden.

De bezoekers drongen direct aan en kwamen na 10 minuten al op 0-1 voorsprong na een snel genomen vrije slag op de 23 meter lijn die de verdediging niet goed wist te verwerken. Aan het einde van het eerste kwart kreeg Hisalis een strafcorner mee, de bal werd niet goed aangenomen en belandde in een scrimmage van spelers rond de strafbalstip. Uiteindelijk was het Hidde Kuiper die de bal handig vanuit de draai hard het doel van Athena in kon schieten: 1-1.

Kort daarop waren en nog twee grote kansen voor Kuiper maar die gingen in het zijnet en naast.  In het tweede kwart waren er nog enkele strafcorners voor Hisalis maar de harde kogels van Boudewijn Broersen werden vakkundig gestopt door de keeper van Athena en ook de varianten strandden door wat onnauwkeurige aannames. Kort voor rust leidde een snelle counteractie van Athena tot een 2-1 overtal situatie voor het doel van keeper Pim Vreeken, maar de terugstormende verdediging van Hisalis dwong uiteindelijk de aanvalsslag van de Athena spits naast het doel.

De tweede helft liet kansen zien voor beide kanten, Hisalis kreeg opnieuw strafcorners mee die gingen er niet in. Uiteindelijk was Athena nog wel succesvol door een van hun strafcorners hoog in het net te pushen: 1-2 voor de bezoekers. Nog twee gevaarlijke strafcorners werden gekeerd door respectievelijk de Hisalis uitloper en de keeper zodat de schade  beperkt bleef. Hisalis bleef als team hard werken om er nog een gelijkspel uit te halen en kregen nog meerdere kansen, de ballen troffen echter geen doel. Athena hield gecontroleerd haar voorsprong vast dus de eindstand bleef op 1-2 steken.

Foto’s H1: Henk Cozijn