Wedstrijdverslagen H1/D1 Okt
29

Heren 1 kan Nieuwegein net niet pakken, uit 2-1 verlies

Nieuws afbeelding

Het eerste herenteam van Hisalis vertrok zondag naar Nieuwegein. De voorbereiding op de wedstrijd was goed en de hockeyomstandigheden waren prima. Het was dus even slikken toen al in de tweede minuut Hisalis verrast werd door een snel tegendoelpunt van Nieuwegein. Maar dit gebeurt wel vaker in de beginfase bij Hisalis en het team laat zich hier niet door uit het veld slaan.

De bezoekers kregen langzaam meer grip op het spel, wat resulteerde in een goede aanvalscombinatie van Maarten de Wit en Jurriaan Beelen die leidde tot een strafcorner voor Hisalis. Sven Cozijn sleepte de bal hoog in het net wat zorgde voor de gelijkmaker: 1-1.

De rest van de wedstrijd ging gelijk op, de teams waren aan elkaar gewaagd en beide keepers moesten regelmatig in actie komen om gevaarlijke aanvalssituaties te verdedigen.

Voor rust lukt het Nieuwegein om de 2-1 te scoren op het moment dat Hisalis met 10 man in het veld stond. Het laatste kwart trok Hisalis alles uit de kast om de gelijkmaker te maken,  de fanatiekheid leidde tot gele kaarten aan beide kanten. Nieuwegein kreeg nog een strafcorner in de laatste minuut die erin ging, maar de bal was niet buiten de cirkel geweest dus dit doelpunt werd afgekeurd. Het was een zeer spannend duel maar helaas voor Hisalis trok Nieuwegein dit keer aan het langste eind.

Foto’s H1: Auke Hoekstra