header foto header foto header foto header foto
 
Van de voorzitter Maa
18

Van de voorzitter


Mijn eerste ‘Van de voorzitter’ … en in wat voor omstandigheden! 

Wie had een maand geleden kunnen bedenken dat we in deze situatie terecht zouden komen. Sportief gezien, binnen een paar weken, van het afzien van ‘shake hands’ tot een volledige sluiting van competities en clubhuizen voor een aantal weken voor heel sportend Nederland. Maatschappelijk gezien van een oproep tot afstand houden, handen wassen en thuis werken indien mogelijk tot het sluiten van kantoren, diensten, scholen, sportscholen, horeca etc. in het hele land. Examens staan op de tocht, en er is een algemeen beroep op iedereen om niet samen te komen in grotere groepen, en afstand te houden. Al deze maatregelen zijn genomen om de besmetting niet ongecontroleerd snel en intens te laten escaleren. En in ons omringende landen gaan de maatregelen soms nog verder, tot ‘lock downs’ aan toe. Letterlijk ongelofelijk dit alles, en het doet de autoloze zondagen in de ‘early seventies’, voor de vijftiger+-ers onder ons, toch een beetje verbleken.

Ik wil vanuit deze plek, vanuit huis, iedereen heel veel sterkte toewensen in de komende periode die in ieder geval tot en met 6 april duurt. Naar mijn weten zijn er nog geen corona-gerelateerde ziektegevallen gemeld van clubleden of vrienden. Gelukkig maar! Maar mocht je toch ziek worden, dan hopen we met zijn allen dat dit in geringe mate zal zijn en van korte duur. Ook wil ik speciaal de jeugdleden heel veel sterkte toewensen; jullie hoeven nu niet naar school, wat je op zich misschien niet zo erg vindt, maar je kunt ook nergens naar toe om iets leuks te doen …. Echt vervelend! In dat verband verwijs ik ook naar het nieuwsbericht op onze site, over het gebruik van onze velden. Verder wil ik graag onze leden en sponsoren een hart onder de riem steken die als ondernemer, zelfstandige, of anderszins in een ‘vrije beroep’ werkzaam zijn en hun inkomen wellicht zien dalen. Ik hoop dat ook dit van korte duur zal zijn! En tenslotte natuurlijk onze mensen die werkzaam zijn in de ‘vitale beroepen’ zoals zorg, onderwijs, transport en logistiek, media … zoals onze premier al zei, jullie verdienen onze grote waardering! 

Wat kunnen wij verder als hockeyclub in deze barre tijden doen? In praktische zin wellicht niet veel, maar we kunnen er als ‘familieclub’ wel voor elkaar zijn, elkaar steunen, moed inspreken, en elkaar een beetje in de gaten houden en helpen waar nodig. 

We hopen op het beste!

Met sportieve groet,
Olaf Flippo
Voorzitter HC Hisalis


Gerelateerde nieuwsberichten

De nieuwe velden worden steeds meer realiteit

Sponsoren

App Android App IOS

Agenda

Nog geen agenda punten.