header foto header foto header foto header foto
 
Van de voorzitter Dec
23

Van de voorzitter ...

Nieuws afbeelding

Lieve Hisalis leden en sponsoren,

Sky Radio, de Top 2000 met Professor Leo, kerstlichtjes in huis, overleg wie dit jaar het kerstdiner verzorgt en de oliebollen bakt, wie wanneer op bezoek komt … wat een hartverwarmende tradities zijn dit toch in de aanloop naar kerst en nieuwjaar. Maar dit jaar voelt anders. Het is moeilijk in de kerstsfeer te komen en om met genoeglijke gevoelens van nostalgie voor het oude jaar het nieuwe jaar te begroeten.

Voor velen was 2020 niet het mooiste jaar … allerminst. Sociale banden stonden onder druk, gezondheid wellicht ook, en de gebruikelijke gang naar werk of school – normaal gesproken niet altijd even geliefd – werd node gemist. Ook sportief bezien was 2020 een jaar om snel te vergeten; nadat eerst de tweede helft van het vorige seizoen werd geannuleerd, werd na de zomer ook de eerste helft van het huidige seizoen al na zo’n 5 tot 6 weken stopgezet. Natuurlijk zeer teleurstellend.

Maar toch, ik zie ook lichtpunten. Als ik me tot het hockey beperk, de vele maatregelen die we moesten treffen om in april de hockey trainingen weer mogelijk te maken en na de zomer de competitie te kunnen starten, werden door vrijwel iedereen probleemloos opgevolgd. Een ander lichtpunt, meer een spotlight eigenlijk, was de realisatie van ons nieuwe waterveld; afspraken met de gemeente, een buitengewone ledenvergadering, en de aanleg van het veld werden vlak voor de start van de competitie gerealiseerd in een tijdsbestek van nog geen drie maanden. Kers op de taart was hierbij dat een feestelijke opening van het veld nog net mogelijk was vóórdat de competitie werd stopgezet. Vanaf dat moment zijn er iedere week onderlinge oefenwedstrijden voor de junioren georganiseerd. Hierbij waren de verschillen natuurlijk soms groot, maar dat deerde niemand; iedereen was blij lekker te kunnen hockeyen, en iedereen waardeerde de tegenstander hierom. Ook heeft dit de onderlinge verbondenheid tussen de juniorleden vergroot … wederom een mooi lichtpunt! En tenslotte zijn er ook nog verschillende andere mooie evenementen geweest, zoals digitale trainingen, hockey clinics, Pub Quiz (2x) en de recente Bloembollenactie. Hulde aan allen die hieraan hebben bijgedragen!

Alles overdenkend wil ik het cijfer voor 2020 graag optrekken tot een … tja, het blijft moeilijk om een cijfer te geven, en dat cijfer zal voor een ieder anders uitvallen, maar ik zie duidelijk een fundament waar we in 2021 op kunnen voortbouwen. En indien de vaccins leveren wat er van verwacht wordt, dan kunnen we ergens in 2021, misschien rondom de lente al(?), weer gewoon hockeyen en van elkaar op onze bruisende vereniging genieten.

Dat is mijn wens voor 2021 voor ons allen: gezondheid, geluk, vriendschap, sportiviteit én … terug naar ‘normaal’. Ik wil hierbij alle leden en sponsoren heel hartelijk danken voor hun trouw aan de club, en alle vrijwilligers voor hun tomeloze inzet. Ook wens ik een ieder die het qua gezondheid of financiën lastig heeft, heel veel sterkte toe. En wat Hisalis betreft, de vereniging is gelukkig nog springlevend. Een laatste deel van mijn wens voor 2021 is dan ook dat dit weer zichtbaar mag worden in het clubhuis en op en rond de velden!

Met sportieve groet,

Olaf Flippo
Voorzitter HC Hisalis

 

Gerelateerde nieuwsberichten

De nieuwe velden worden steeds meer realiteit

Sponsoren

App Android App IOS

Agenda

Nog geen agenda punten.