Wedstrijdverslagen H1/D1 Nov
3

H1 verslaat Woerden in slotfase uit met 2-3

Nieuws afbeelding

Op de laatste zondag van oktober begon vanmiddag om 14:45 uur (wintertijd) de uitwedstrijd tegen MHC Woerden H1. Invallers waren vandaag Hidde Kuiper en Joaquim Kessler voor de geblesseerde Sam Hoekstra. Na 3 minuten was er al een eerste strafcorner voor Hisalis die helaas geen resultaat opleverde. Het afwachtende Woerden verdedigde Hisalis op hun eigen helft en dat leverde voor Hisalis kansen op. In de 6de minuut speelde Job van Schieveen de bal van een afstand van 30 meter de cirker in. Deniz de Jong passeerde vervolgens de keeper met een mooie flats, 0-1.

In de 17de minuut verdedigt aanvoerder Boudewijn Broersen iets te veel met zijn elleboog en krijgt een tijdstraf van 2 minuten. Hisalis blijft het initiatief houden en mag het opnieuw proberen met 2 strafcorners achter elkaar aan maar deze blijven zonder doelpunten. Tegen het einde van het eerste kwart wordt de verdediging van Hisalis slim gepasseerd en raakt de bal de plank van het doel van de gasten, 1-1.

In het tweede kwart blijft Hisalis georganiseerd en drukt verder over de middellijn maar Woerden voelt ook kansen en komt ook regelmatig op de helft van Hisalis. De wedstrijd wordt aantrekkelijker voor de toeschouwers. De aanvallen van Woerden worden steeds opnieuw via de scoop ver op de helft van Hisalis voortgezet maar Hisalis weet ze met scherpe verdedigingsbewegingen te ontkrachten en bouwt snel weer eigen aanvallen op.

Het derde kwart gaat verder in harde regen en ook Hisalis maakt gebruik van de scoop die al in de 1ste minuut door Maarten wordt aangenomen en in de cirkel wordt doorgegeven. Door een overtreding op Deniz de Jong in de cirkel wordt een strafcorner toegekend die met een ferme slag door Boudewijn Broersen de plank raakt, 1-2.

Nog geen 3 minuten later valt er even een moment van absentie in het team van Hisalis en maakt Woerden gretig de gelijkmaker, 2-2. Dan is er even een vervelend moment. Uit een hoge bal is er een confrontatie tussen Maarten de Wit en een speler van Woerden. De scheidsrechter vindt de actie van Maarten te hard en bestraft hem met een gele kaart. Vervolgens komt daar nog een straf boven op omdat Maarten zijn ongenoegen richting de scheidsrechter uitte. De rode kaart wordt getoond en Hisalis moet vanaf het vierde kwart met 10 man verder spelen. Met een 2-2 stand ruikt Woerden kansen maar Hisalis speelt sterk en de mannen gaan voor die extra meter.

Kane Zuiderduin en Sven Cozijn houden goed stand achterin en Yorik Dijkhuis pareert overtuigend een aantal doelpogingen van Woerden. Op aangeven van Sven Cozijn met strakke passes langs de lijn wordt de bal naar Jochem van Schieveen, Job van Schieveen en Matthijs Wijling gespeeld en worden nieuwe aanvallen geopend. Ook Joaquim Kessler en Dirk Jan Remmerswaal proberen enkele malen de bal in de cirkel te brengen die door Kane Zuiderduin langs de lijn naar voren is geduwd. Uiteindelijk leidt dit tot een overtreding van de verdediging in hun eigen cirkel en wordt nog met zo’n 6 minuten te spelen de toegekende strafcorner benut door Sven Cozijn: 2-3. Hisalis komt met de schrik vrij en neemt drie punten mee naar huis en blijft leider van de poule.

Wedstrijdverslag en foto's: Auke Hoekstra