header foto header foto header foto header foto
 
Mededelingen Nov
5

Corona maatregelen vanaf zaterdag 6-nov-2021

Nieuws afbeelding

Afgelopen dinsdag 2 november kondigde het kabinet aanscherpingen van de corona maatregelen aan om het fors stijgende aantal besmettingen te keren. Onderdeel van de aanscherpingen was dat alle sporters en toeschouwers vanaf 18 jaar, voor alle wedstrijden en trainingen, gecontroleerd moesten worden op een geldig coronatoegangsbewijs (CTB).

Onder druk van alle sportkoepels en van de 2e kamer, die deze aanscherping onnodig, onwenselijk en onuitvoerbaar achtten, is deze op 3 november voor de buitensport gelukkig van tafel gehaald, en vervangen door de maatregel dat alle personen vanaf 18 jaar een CTB moeten tonen bij het betreden van clubhuis of terras. Een controle bij het betreden van het sportterrein is dus vervangen door een controle bij het betreden van clubhuis of terras, voor alle personen vanaf 18 jaar.

Het gevolg van de uiteindelijke maatregel is dat terras en clubhuis alleen toegankelijk zijn voor personen jonger dan 18 jaar, en voor personen vanaf 18 jaar die een geldig CTB en identiteitsbewijs hebben getoond, en dat het bestellen van consumpties aan de bar en het gebruik maken van kleedkamers, douches en toiletten daarmee alleen aan díe personen is voorbehouden.

Om uitvoering te geven aan deze maatregel zullen hekken worden geplaatst aan het begin en einde van het terras waarbij één ingang voor terras en clubhuis gecreëerd wordt waar de controle plaats kan vinden. Deze ingang bevindt zich aan de andere zijde van het clubhuis dan waar de hoofdingang van ons park zich bevindt.

Samengevat betekent dit het volgende:

 • Bij het betreden van ons sportterrein kun je:
  -­ ofwel direct naar rechts doorlopen naar de rechterzijde van veld 1 (toeschouwers);
  - ofwel achter het clubhuis langs naar de ingang of linkerzijde van veld 1 lopen, of naar veld 2 of 3;
  - ofwel achter het clubhuis langs naar de enige ingang van het terras en clubhuis lopen; bij het betreden hiervan dienen alle personen vanaf 18 jaar een geldig CTB te tonen, in combinatie met een geldig identiteitsbewijs; oudere jeugd kan gevraagd worden een identiteitsbewijs te tonen om vast te stellen of de 18-jarige leeftijd wel of niet is bereikt.
 • Verder doet het kabinet een dringend beroep op ons allen, om de basisregels goed te blijven volgen:
  - Bij klachten blijf je thuis en laat je je direct testen, ook als je al gevaccineerd bent;
  - Geef elkaar 1,5 meter de ruimte, wedstrijden en trainingen natuurlijk daargelaten;
  - Schud geen handen;
  - Was vaak en goed je handen;
  - Hoest en nies in je elleboog.

Het blijven lastige tijden, waarin het corona virus flink om zich heen blijft slaan. Wij hopen natuurlijk op betere tijden, en wensen intussen alle bezoekers van ons park ondanks de minder gastvrije ontvangst op terras en clubhuis maar dankbaar dat de hockeycompetitie doorgang kan blijven vinden, een aangenaam en sportief verblijf op ons park toe!

Met sportieve groet,

Bestuur
HC Hisalis

Sponsoren

App Android App IOS

Agenda

Nog geen agenda punten.