Wedstrijdverslagen H1/D1 Nov
8

D1 wint overtuigend van Spitsbergen met 5-0

Nieuws afbeelding

Deze zondag was Dames 1 gebrand om te winnen van Spitsbergen. Ze speelden met de rouwband om en voor  aanvang van de wedstrijd werd er een minuut stilte gehouden ter nagedachtenis aan de onverwachts overleden Florian de Clercq; oud Hisalis lid,  actieve scheidsrechter en houder van de Wim Schwarzbeker (2013).

Hierna ging de focus op de wedstrijd. Na het eerste fluitsignaal gingen de Dames er vol voor. Snel werd er een strafcorner versierd die in de rebound door Sanne  Dijkstra werd gescoord, 1-0!  Dit was het moment om door te pakken en dat gebeurde, Sanne wist wederom te scoren, ditmaal met een mooie hoge backhandslag.

Met een 2-0 begon de rust. Na een praatje begon Hisalis weer sterk en had veel balbezit met bijbehorende kansen. Uiteindelijk kwam Sanne 1 op 1 met de keeper en flikt het om een hattrick te maken, een mooie 3-0. Na de hattrick van Sanne probeerden andere dames ook te scoren en met succes: Tess pushte de bal hoog in het net:  4-0.

Aan de start van het 4e kwart bereikte Spitsbergen nog een aantal keer de cirkel van Hisalis, maar dit wist de verdediging goed op te lossen. Een laatste corner werd nog gehaald en benut door Jolien dit keer, wat een mooie eindstand van 5-0 bracht.

Positief resultaat voor de Dames, die hier de eerste winst van het seizoen vol overtuiging pakken. Extra bijzonder door het eerbetoon aan Florian.

Wedstrijdverslag: Lindy Out

Foto's: Sam Hoekstra