header foto header foto header foto header foto
 
Mededelingen Jan
21

Nieuwe Voorzitter TC: de 3 C’s van Cees

Nieuws afbeelding

In de eerste plaats, wens ik jullie ook van mijn kant alle goeds toe voor de rest van dit jaar. Alle goeds in de breedste zin van het woord!

In de tweede plaats en in navolging van het laatste artikel van de voorzitter is de (hockey)bal nu aan mij. Ik zal drie punten aanstippen: een klein beetje over mijzelf, wat meer over de Technische Commissie (TC) en de club en nog wat meer over wat je van mij kunt verwachten.

Ik speel sinds 2017 bij de Veteranen, ben de vader van Mats en Sven die in Heren 1 en Jongens A1 spelen en getrouwd met Linda die ook actief is in de club als vrijwilliger. Ik ben 12 jaar geleden begonnen met trimmershockey, ben een paar jaar coach geweest en heb sinds een jaar of drie gefungeerd als lijncoördinator voor de Jongens Junioren A, B en C.

Dat brengt mij op het 2e punt over de TC en de club. Laat ik beginnen bij Frans Duivenvoorden. Frans heeft in de vele jaren als voorzitter van de TC iets heel moois neergezet. Naast alle mooie woorden van de voorzitter, mijn dank ook voor zijn leiding als voorzitter TC. Ik ben blij dat Frans zijn passie voorlopig doorzet als hoofd Operationele Zaken en Junioren zaken.

Over de club gesproken, ik stop veel energie in de club en krijg er ook veel voor terug. De club bruist, corona of niet. Dat is dan ook de reden dat ik ‘ja’ heb gezegd toen de voorzitter mij vroeg om Frans op te volgen in het bestuur en als voorzitter TC.

Wat kunnen jullie van mij verwachten? Wat goed werkt houden we zo. Maar er zijn altijd zaken voor verbetering vatbaar. Dat heb ik in drie punten samengevat en makkelijk te onthouden als de 3 C’s (en dat van 1 Cees).

1) Collaboratie
2) Communicatie
3) Complimenteren

1)  Collaboratie

Dit gaar over de samenwerking binnen de TC, maar ook over het samenwerken met andere commissies. Samen weten we immers meer. Geen silo’s. Uiteraard geldt die samenwerking ook met en in het bestuur.

Met het oog op de toekomst denk ik ook aan samenwerken met andere clubs in de Bollenstreek, hetgeen in algemene ledenvergadering al vaker is genoemd. Gesprekken met clubs zijn op dit moment gaande over hoe we nu en in de toekomst elkaar kunnen helpen en samenwerken. Een andere vorm van samenwerking is de looptraining die in een klein comité wordt opgezet en die binnenkort wordt opgestart, in samenwerking met de Spartaan en fysiotherapie Algera. Dit doen we om blessures te voorkomen en om de jongens en meisjes beter en sneller op het veld te laten bewegen. We willen de trainer/coaches van met name de hogere jeugdteams bewust maken van betere looptechnieken. Meer communicatie daarover komende week.

2)  Communicatie

Je kan nog zulke mooie dingen doen in de club, maar de communicatie van het ‘waarom, hoe en wat’ blijft essentieel. Daarin zijn al grote stappen gemaakt, maar het kan nog beter. Een voorbeeld hiervan uit eigen ervaring is dat de communicatie van het selectieproces beter kan, en moet. Dit betekent onder meer dat het selectieproces goed wordt afgestemd en uitgelegd om fouten te voorkomen. Het selecteren blijft altijd spannend voor de leden en ouders, zeker zonder selectietrainingen in coronatijd. De ‘Tips en Tops’ die trainer/coaches invullen zijn leidend en zullen dat blijven.

3)  Complimenteren

Een groot compliment wil ik geven aan alle vrijwilligers van Hisalis die samen de club draaiende houden, en met name aan de vrijwilligers in de TC, en natuurlijk aan Frans als mijn voorganger. Achter de schermen wordt er veel tijd gestopt in trainingsschema’s voor zaal en veld, lijncoördinatie, arbitrage, wedstrijd secretariaat, etc. Daar is een hele grote groep vrijwilligers bij betrokken die zich inzetten voor de club. In mijn plaats zal Tjeerd van der Mark de Jongens A, B en C lijn versterken samen met Constant Vink.

Ik heb deze complimenten niet alleen uitgesproken in de Algemene Ledenvergadering maar ik wil deze positieve instelling ook hier en in de toekomst doorzetten. Een schouderklopje geven als blijk van waardering is een klein gebaar met een groot effect en bevordert de sfeer in de club. We doen het uiteindelijk allemaal op vrijwillige basis en met de beste bedoelingen, en het is fijn als men dat van elkaar herkent en erkent.

Tenslotte, mocht je het een keer niet eens zijn met onze besluiten in de TC dan sta ik open voor je goede ideeën ([email protected]). Ik nodig je desgewenst uit om deze ideeën samen te realiseren. Want: samen staan we sterker!

Laten we in de TC én met iedereen in club er in de komende jaren weer wat moois van maken! Hopelijk kan de veldcompetitie in maart op een ‘normale’ manier een doorstart maken, met publiek langs de lijn. Ik hoop dan velen van jullie weer te kunnen begroeten.

Voor nu sportieve groet,

Cees de Bruin
Voorzitter Technische CommissieSponsoren

App Android App IOS

Agenda

Nog geen agenda punten.