header foto header foto header foto header foto
 
Wedstrijdverslagen H1/D1 Maa
28

H1 verslaat Zwaluwen met 3-0

Nieuws afbeelding

Er was veel publiek naar Hisalis gekomen op een stralende Super Sunday, dat zijn de zondagen wanneer alle senioren teams thuis spelen. Het spel tussen Hisalis en de Zwaluwen uit Utrecht ging het eerste kwart redelijk gelijk op met een licht overwicht voor de thuisclub,  totdat Job van Schieveen vanaf de linkerkant cirkel de bal hard op de plank sloeg. De 1-0 brak de wedstrijd open en Hisalis ging op jacht naar meer. De eerste twee wedstrijden na de winsterstop waren in gelijkspel geëindigd, meerdere belangrijke spelers waren geblesseerd (geweest) of konden door Covid niet spelen, dus het was tijd voor een duidelijke winstpartij.  Zwaluwen kwam niet onder de druk van Hisalis uit en kreeg meerdere strafcorners tegen. Sam Hoekstra liet zijn specialiteit weer zien: zijn harde sleeppush vloog via de stick van de keeper hoog in het net.  Dit zorgde voor een iets comfortabeler 2-0 voorsprong.

 

In het laatste kwart zette Hisalis grote druk op de verdediging van de Zwaluwen. Bruno Juray gaf een scherpe pass in de cirkel op de ervaren Dirk-Jan Remmerswaal, die vanaf de linker achterlijn richting doel komend, zich realiseerde dat zijn scoringskans onvoldoende groot was. Hij nam de bal vervolgens zelf mee terug richting strafbal stip en lokte de keeper mee waarna hij bij de bal zeer beheerst over hem heen in het doel plaatste. 

 

Het bleef genieten voor het publiek want er waren nog veel meer kansen voor Hisalis om de score op te voeren. In een drukke aanvalssituatie voor het doel van Zwaluwen kon Jurriaan Beelen na een eerste schot op doel die hoog van de keeper terug kwam, langs het doel lopend de bal met een wippertje nog fraai in de rechterhoek leggen, maar de bal had eerder zijn lichaam geraakt en het doelpunt werd afgekeurd. De strafcorner die volgde werd niet benut.

 

Kort voor tijd sloeg invaller van Jong Heren 1 Tristan Beelen met een tennisslag de bal die hoog gespeeld werd rechtsboven in het net, maar omdat het erg druk was vlak voor het doel met aanvallers en verdedigers werd dit doelpunt afgekeurd wegens gevaarlijk spel.  De 3-0 had nog verder op kunnen lopen door nog meer aanvalsacties maar er werd niet meer uit gescoord. Coach Tabe Roggeveen was tevreden over zijn mannen in deze wedstrijd waar de nul werd gehouden en Hisalis de hele wedstrijd overwicht toonde.

 

Foto’s H1:  Daan Rutgerink

 Caroline van den Bosch

PRCOM HC Hisalis

 

 

Sponsoren

App Android App IOS

Agenda

Nog geen agenda punten.