header foto header foto header foto header foto
 
Wedstrijdverslagen H1/D1 Apr
11

D1 verliest met 0-3 van Shinty

Nieuws afbeelding

Afgelopen zondag speelde dames 1 tegen Shinty uit Driebergen,  de nummer twee van de competitie. Na vorige week een verloren maar toch goede wedstrijd te hebben gespeeld, gingen de dames enthousiast het veld op. Hisalis begon goed en was zeker niet de mindere partij, toch viel er in het eerste kwart al een tegendoelpunt van Shinty. Tussen het eerste en tweede kwart werd vervolgens binnen het team herhaald dat de mandekking beter moest en het spel feller gespeeld zou moeten worden, zoals in de kleedkamer al afgesproken was.  In het tweede kwart werd er beter gespeeld, Hisalis kwam meer en meer in de cirkel  van Shinty en er werden flink wat kansen gecreëerd. Shinty wist alleen met enkele counters nog in de cirkel van de thuisploeg te komen. Maar de doelpunten bleven uit en de stand bleef 0-1 bij rust.


De coach benadrukte nogmaals dat de mandekking in deze fase van de wedstrijd van groot belang was. Er moest meer als team worden gehockeyd waarbij alle spelers achter de bal kwamen te staan in de verdedigende situaties. Vanuit deze stevige verdediging zou er dan mooi opgebouwd kunnen worden. Hisalis was in deze fase van de wedstrijd veel te vinden in de cirkel van de tegenstander en er was mooi hockey te zien. Er waren veel doelkansen maar door de uitstekende keeper van Shinty wisten de doelpunten maar niet te vallen. Shinty wist toen wel een doelpunt te maken en het werd 0-2. De speelsters van Hisalis raakten gefrustreerd omdat ze allen van mening waren dat er in deze wedstrijd meer punten te halen waren. De frustratie werd omgezet in weer beter en fanatieker spelen van het team om toch nog doelpunten te scoren. 


Het harde werken mocht helaas niet baten en Shinty wist een aantal strafcorners te veroveren. Bij een daarvan vloog een harde bal via de hand van Veerle de Nes de rechterhoek van de goal in. Achteraf bleek haar vinger hierdoor op meerdere plaatsen gebroken te zijn zodat ze in het gips moest in het ziekenhuis, spelen zit er helaas dus voor Veerle voorlopig niet in.


De moed zakte het team toen in de schoenen en het einde van de wedstrijd naderde. Het werd uiteindelijk 0-3 voor Shinty tot teleurstelling van Hisalis die had verwacht meer te halen uit deze wedstrijd. Wel zorgde dit voor nieuwe motivatie en gaat het team vol goede moed richting de volgende wedstrijd.
 

Verslag: Femque Tangelder
Foto’s D1: Auke Hoekstra

Sponsoren

App Android App IOS

Agenda

Nog geen agenda punten.