header foto header foto header foto header foto
 
Mededelingen Sep
15

Belangrijk bericht: aangepast arbitrage beleid!

Nieuws afbeelding

Beste scheidsrechter en speler (in een team vanaf ‘onder 16’),

Ook komend veldseizoen zal de arbitragecommissie de indeling van alle scheidsrechters voor alle thuiswedstrijden verzorgen. Gelukkig is de bereidheid binnen HISALIS om te fluiten groot, maar het vinden van vervanging is voor de arbitragecommissie helaas toch een zeer tijdrovende taak geworden terwijl dit niet eens de verantwoordelijkheid van de arbitragecommissie is. Daarom verandert het beleid voor scheidsrechters die op een wedstrijd staan ingedeeld maar deze wedstrijd niet kunnen fluiten. Lees onderstaand beleid daarom goed door:

Zelf voor vervanging zorgen:

Het is en blijft te allen tijde de verantwoordelijkheid van de ingedeelde scheidsrechter om zelf voor vervanging te zorgen wanneer hij/zij de wedstrijd niet kan fluiten. Het is dus geen taak voor de arbitragecommissie; dat was het niet en wordt het niet.

Individuele verantwoordelijkheid wordt een team verantwoordelijkheid van het team waar de opgestelde scheidsrechter zelf in speelt:

Wanneer een scheidsrechter niet zelf vervanging regelt dan wordt het een verantwoordelijkheid van het team waarin de opgestelde scheidsrechter zelf speelt. Het team heeft dan de gezamenlijke verantwoordelijkheid om voor vervanging te zorgen.

In het geval er geen scheidsrechter ter vervanging wordt aangedragen of er komt geen scheidsrechter voor de wedstrijd opdagen dan is de consequentie dat op de eerstvolgende eigen thuiswedstrijd er geen scheidsrechters bij dit team worden ingedeeld. Het team zal dan alsnog zelf scheidsrechters moeten regelen voor hun eigen thuiswedstrijd.

Wij realiseren ons dat dit een streng beleid is, maar de teamleden kunnen zelf het volgende doen om bovenstaande consequentie te voorkomen:

Zorg dat al je teamleden een scheidsrechterskaart hebben:

Het behalen van een scheidsrechterskaart is niet moeilijk. Je kunt de digitale cursus zelfstandig en op het door jou gewenste moment volgen. Het examen is ook digitaal en je kunt het binnen een uur zo veel keer doen als nodig is om te slagen. Nagenoeg iedereen slaagt! Er is dus geen reden dat er teamleden in je team zitten die nog geen scheidsrechterskaart hebben en daarom niet inzetbaar zijn om een wedstrijd over te nemen.

Deel jezelf in:

Als je wilt dat je een wedstrijd fluit op een dag en tijd die jou het beste uitkomt, dan kun je het beste jezelf indelen op de wedstrijden die aan jouw voorkeuren voldoen. Je kunt dit doen via de HISALIS-website. Voor instructies kun je dit filmpje bekijken: https://youtu.be/sMPkXh64fcA . Heb je toch nog vragen, laat het dan even weten via [email protected]; dan helpt de arbitragecommissie je hier verder mee.

Om één en ander wellicht wat makkelijker te maken zal binnen HISALIS een pool aangemaakt worden van scheidsrechters die tegen betaling bereid zijn om een wedstrijd over te nemen. Hiervoor ontvangen alle scheidsrechters binnenkort een email waarin gevraagd wordt of hij/zij hierin opgenomen wil worden. Leden die dat willen worden in de hiervoor gecreëerde WhatsApp-groep opgenomen.

Opgestelde scheidsrechters die op zoek zijn naar vervanging en die bereid zijn hiervoor te betalen kunnen tijdelijk ook opgenomen worden in dezelfde WhatsApp-groep zodat zij hun wedstrijd aan kunnen bieden en wat zij bereid zijn hiervoor te betalen. Onderling wordt de uiteindelijke prijs overeengekomen en de betaling wordt eveneens onderling afgehandeld. Het is dus een onderlinge afspraak en HISALIS heeft met deze afspraak en betaling verder geen bemoeienis! Dit is in feite de benadering die, afgezien van de pool, al jaren voor de zaalhockey geldt.

Laten we er met zijn allen voor zorgen dat alle wedstrijden ook komend seizoen uitstekend begeleid gaan worden en dat de consequenties van het nieuwe beleid niet toegepast hoeven te worden.

Met sportieve groet,
het bestuur

Sponsoren

App Android App IOS

Agenda

Nog geen agenda punten.