Wedstrijdverslagen H1/D1 Sep
30

D1 verliest Silvercup wedstrijd van Woerden met 2-3

Nieuws afbeelding
Afgelopen vrijdagavond speelde Hisalis Dames 1 in de tweede ronde van de  Silvercup een wedstrijd tegen Woerden. Door de winst van de afgelopen drie competitiewedstrijden en de aanwezigheid van veel trouwe supporters, begonnen de Dames energiek aan de wedstrijd.

In het eerste kwart lieten de dames het spel zien waarmee ze de afgelopen weken in de competitie hadden gewonnen. De druk werd hoog neergezet, passes werden strak gegeven en scoringskansen werden gecreëerd. Na een aanval aan de rechterkant van het veld werd de bal omgespeeld naar links waar Zoë Duivenvoorden hem ontving. Door een overtreding van Woerden kreeg Hisalis een vrije slag in het aanvallende 23-meter gebied waar Zoë Duivenvoorden hem snel uitnam, dribbelde en in de cirkel uithaalde. De score was geopend: 1-0.

Ondanks dat Woerden beter in de wedstrijd kwam bleef Hisalis scherp op de bal en haalden de dames meerdere strafcorners. Na twee rechtstreekse pogingen vanaf de kop van de cirkel, werd de derde strafcorner naar de zijkant van de cirkel aangegeven, waar Jolien van Schieveen de bal aannam, en strak in de linkerhoek flatste, 2-0.

Het tweede kwart begon Hisalis minder sterk. Woerden begon beter in de wedstrijd te komen en had er nog alle vertrouwen in dat de achterstand ingehaald kon worden. Ze zetten de verdedigers van Hisalis goed onder druk waardoor Hisalis meer moeite kreeg met het opbouwen van de aanval. Na balverlies aan de rechterkant van het veld brak een van de speelsters van Woerden uit. Aangekomen aan de cirkelrand gaf zij de bal voor op de tweede paal. Deze werd in het doel getipt waardoor de dames met 2-1 de rust in gingen.

Coach Andi sprak de dames in de rust bemoedigend toe, maar al snel na het startsignaal van het derde kwart bleek dat Woerden ook gemotiveerd was. De press werd strak neergezet en Hisalis begon steeds meer fouten te maken.
Het spel bleef beiden kanten op gaan, Hisalis behaalde aanvallende strafcorners die niet werden benut, en aanvallen van Woerden werden gestaakt. Na een aanval van Woerden over hun rechterkant van het veld, werd de bal hard in de linker onderhoek geslagen waardoor de stand gelijk werd.

In het laatste kwart had Woerden weer het volle vertrouwen in de wedstrijd. Hisalis bleef veel fouten maken waardoor een verdedigende strafcorner werd gegeven. Deze werd benut waardoor de score op 2-3 kwam. In laatste minuten van het laatste kwart probeerde Hisalis er nog shoot-outs uit te slepen, maar ook de behaalde strafcorner werd niet benut. Zo eindigde de wedstrijd in het eerste verlies van het seizoen en zijn de dames uitgeschakeld in de Silvercup competitie.

Wedstrijdverslag: Bente Zandbergen
Foto’s D1: Sam Hoekstra