header foto header foto header foto header foto
 
Van de voorzitter Dec
24

Lieve mensen!

Nieuws afbeelding

Tijd is relatief. En dat geldt zeker voor 2022. Want wat is dat jaar toch snel omgevlogen! En wat een dynamiek … mooie en droevige gebeurtenissen wisselden zich in rap tempo af. Zo stond het begin van 2022 nog in het teken van corona. De zaalhockeycompetitie werd direct na de start hiervoor nog stopgezet. Maar niet veel later dat jaar leek dit alweer verleden tijd; zo kon het veldhockeyseizoen, na een moeizame maar ononderbroken start in 2021, in volle luister worden voortgezet en afgerond in 2022, mét publiek en in onze befaamde goede sfeer! En wie herinnert zich daarbij niet het kampioenschap en promotie naar de 2e klasse van Heren 1!

Ook stond 2022 in het teken van ons 50-jarige jubileum. In dit kader zijn er vele mooie evenementen georganiseerd, die in de speciale jubileumeditie van de Hisalis Glossy in het begin van 2022 zijn aangekondigd. Zo was er in februari een (nog digitale) Jubileum Pubquiz, in mei/juni de gedenkwaardige tentennachten voor de jeugd, in juli de traditionele Familiedag, met meer dan 500 deelnemers, in september een gezellige bijeenkomst voor onze sponsoren, met Xevi Pujolar, Head of Trackside Engineering van het F1 team van Alfa Romeo, als speciale gast, en in november filmavonden voor de jeugd. Ook zijn er gedurende het jaar verschillende jubileumartikelen aangeboden, waaronder het Hisalis jubileumbier Goud en Strafbal. Maar een speciale vermelding verdient toch wel de Jubileumreceptie op onze verjaardag 24 mei, waarvoor ook veel oud-leden, en een KNHB vertegenwoordigster, hun weg hadden weten te vinden naar onze vertrouwde club. Op die dag werd ook het geweldige Jub-Art bord onthuld, met vele foto’s en andere creatieve bijdragen van leden, dat nu trots prijkt op de buitenwand van ons clubhuis. Ook een speciale vermelding verdient het spetterend Kerstgala in De Oude Tol in Sassenheim op 17 december, waarmee het jubileumjaar passend werd afgesloten. Zo’n 300 clubgenoten en aanverwanten hebben onder begeleiding van de band Soulbeach en DJ Ralph van GNR daar een geweldig feest van gemaakt. En wat zag iedereen er prachtig uit!

Maar helaas bracht 2022, ondanks de bevrijding van corona, ook grote onzekerheden met zich mee. En nog steeds, met forse prijsstijgingen van goederen en energie, tekorten op alle arbeidsmarkten, dalende aandelenprijzen, stijgende rente, en problematische toelevering van grondstoffen en goederen vanuit het buitenland. Dergelijke omstandigheden hebben we afzonderlijk natuurlijk wel eens eerder meegemaakt, maar niet alles tegelijk en van deze omvang! Gelukkig zijn de gevolgen hiervan bij het onderhoud na de zomer van ons clubhuis, toen wij met een aantal sponsoren het dak, de gevelbedekking, het douchesysteem en de ventilatie van het clubhuis hebben verbeterd, grotendeels aan ons voorbijgegaan. Maar wat de energierekening ons voor 2023 gaat brengen? Ik hoop maar dat iedereen de onzekerheden van deze tijd goed zal doorkomen. En deze wens geldt dan met name voor onze Oekraïense mede-Europeanen; laten we hopen dat aan het onmenselijk leed dat hen wordt aangedaan, snel een einde komt.

En dit contrast indachtig, speek ik de wens uit dat Hisalis ook in de komende jaren de vereniging blijft waar we met heel veel plezier en genoegen sportief hockey en gezellig samenzijn combineren! Ik wil hierbij graag alle leden, ouders/verzorgers van leden, vrijwilligers, sponsoren en andere betrokkenen heel hartelijk danken voor hun trouw en bijdragen aan de club, en de vele nieuwe sponsoren in 2022 van harte welkom heten. Ik wens iedereen hele fijne kerstdagen en een gezond, gelukkig en sportief 2023!

Mede namens het bestuur,

Met sportieve groet,

Olaf Flippo
Voorzitter

Gerelateerde nieuwsberichten

De nieuwe velden worden steeds meer realiteit

Sponsoren

App Android App IOS

Agenda

Nog geen agenda punten.