header foto header foto header foto header foto
 
Wedstrijdverslagen H1/D1 Apr
16

Heren 1 tegen FIT: 2-2

Nieuws afbeelding
Hisalis H1 neemt het op deze speeldag op tegen FIT H1. Vandaag is Deniz de Jong nog niet inzetbaar vanwege een blessure en is Kane Zuiderduin verhinderd. Maarten de Wit is weer van de partij en brengt het aantal spelers op 15. Met slechts 4 wissels is het hard werken voor het team.

Na 2 minuten spelen is er al een strafcorner voor FIT die wordt gepareerd met een shoot en daaruit komt nog een strafcorner. Door de snelle uitloop van Boudewijn Broersen ketst de bal over de achterlijn en volgt een lange corner. 

Beide teams tasten af en Hisalis heeft moeite om van eigen helft weg te spelen. FIT komt met een duidelijke opdracht en speelt volle druk. Hisalis blijft solide vanuit de linies spelen.
Kort na het begin van het tweede kwart is er een rommelige opbouw en komt de bal in de cirkel van FIT voor de stick van Matthijs Wijling. Hij twijfelt niet en waagt meteen een doelpoging. In dit onbewaakte moment stuntelt de keeper en staat de score plotseling op 1-0.


Hisalis wil meer en neemt de regie op het veld over. Uit een nieuwe aanval volgt een strafcorner voor Hisalis die Sam Hoekstra met een harde sleeppush verzilverd: 2-0.


FIT moet nu wel aanzetten en komt soms met 3 spelers in het 23 meter gebied van Hisalis maar de aanvalstactiek heeft nog niet veel rendement. Toch komt er een strafcorner voor FIT en die brengt de stand op 2-1.
Dan breekt FIT weer door langs de zijlijn en wordt in een duel de stick van de aanvaller geraakt. De aanvaller verliest zijn stick en de Hisalis verdediger krijgt groen voor deze overtreding. In de twee minuten met 10 spelers houdt Hisalis de stand op 2-1.
In het derde kwart begint FIT aan een snelle opbouw en krijgt al gauw een strafcorner mee. Omdat het aangeven fout gaat komt er geen gevaar. Het tempo blijft hoog en FIT speelt met harde slagen de bal in de cirkel van Hisalis. Er volgt weer een strafcorner voor FIT die niet zuiver genoeg is. Het is even pompen of verzuipen voor onze mannen want FIT zit overal kort op.Dan breekt Hisalis weer uit en laat nu drie mooie aanvallen met doelkansen zien. Met nog 2,5 minuut op de klok ontstaat een spannend moment op Wereld Wijnen Veld 1. Na een sliding van Tristan Beelen waarbij een FIT aanvaller uit balans wordt gehaald, net buiten de 23 meter, trekt de scheidsrechter de rode kaart. Door alle tumult die ontstaat volgt eerst overleg met de andere scheidsrechter, dan met beide aanvoerders en vervolgens ook nog met beide coaches. De rode kaart wordt omgezet in 10 minuten geel. In deze spannende situatie speelt FIT hoge druk en dat gaat door in het vierde kwart.
In het vierde kwart volgt nog een groene kaart voor Jochem Dalhuisen die volgens de scheidsrechter de bal nog speelde na een overtreding. Hisalis staat nu met 9 spelers in het veld. In die periode komt het tot twee strafcorners. FIT scoort daaruit eenmaal en trekt de stand gelijk naar 2-2. Er zijn nog 13 minuten te spelen en dan volgt er weer een strafcorner voor FIT. De spanning is om te snijden. Die gaat mis bij de aanname op kop cirkel. Ondertussen mogen de spelers met kaarten met een paar minuten verschil weer aan het spel meedoen en het spelersaantal op 11 zetten. Hisalis gaat weer aanvallen en dan krijgt Maarten de Wit een geweldige kans om een veldgoal te scoren. Helaas gaat zijn schot net naast. Het spelbeeld wordt rommelig en ruwer. Toch krijgt Hisalis nog een strafcorner maar weet deze niet te benutten. En dan is daar het eindsignaal met gelijkspel als uitslag: 2-2, net als in de uitwedstrijd.

Wedstrijdverslag Ron Wijling/Auke Hoekstra, foto's: Auke Hoekstra

PRCOM HC Hisalis
16 april 2023Sponsoren

App Android App IOS

Agenda

Nog geen agenda punten.