header foto header foto header foto header foto
 
Wedstrijdverslagen H1/D1 Jun
5

D1 wint thuis met 2-1 van Alkemade

Nieuws afbeelding

Afgelopen zondag speelde Hisalis dames 1 thuis tegen Alkemade. Door het zonnige weer was er veel publiek op de wedstrijd af gekomen, dus het beloofde een mooie pot te worden. 


Beide teams begonnen fel aan de wedstrijd, Hisalis zette meteen het aanvallende spel in, waardoor Alkemade onder druk stond en het spel vooral op hun helft plaatsvond. Door de lage druk en het inzetten op counter hockey van Alkemade moesten de dames passend in de kleine ruimte het spel maken, en verdedigend scherp zijn. Hierdoor gingen de kansen allebei de kanten op totdat Michelle Wijnhout de bal onderschepte aan de rechterkant van het veld. Michelle liep op en passte de bal richting de tweede paal, waar invalster uit MO18-1 Marije Schuit de bal intipte, 1-0.


Na de rust wilde Alkemade meer zelf het spel maken, en zette de druk hoger neer. Door goede verdedigende acties bleef een tegendoelpunt uit. Hisalis bleef rustig opbouwen, strakke passes geven en mooie acties maken, waardoor uiteindelijk een strafcorner werd behaald. Door een mooie sleeppush van Zoë Duivenvoorden belandde de bal rechts in het net, 2-0.


Hisalis kon elkaar goed vinden, bleef scherp en bouwde mooie aanvallen op. Zoë Duivenvoorden sloeg de bal met haar backhand van buiten de cirkel richting de goal, waar Sanne Dijkstra voor haar verdedigster vrijkwam. Sanne tipte de bal knap over de keepster heen in het net, maar helaas werd dit doelpunt afgekeurd. Alkemade had nog vertrouwen in de wedstrijd en bleef snelle counters spelen. Ze veroverden de bal en passten één van de spitsen in de cirkel aan, die naar haar backhand draaide en de bal voorgaf op de stip, waar de 2-1 binnen werd getipt.

Het spel bleef nog even over en weer gaan maar uiteindelijk bleef de score 2-1 en pakten de dames weer 3 punten. Volgende week kan de promotie naar de tweede klasse binnengehaald worden door winst bij Purmerend.

Wedstrijdverslag: Bente Zandbergen, foto’s: Sam Hoekstra

4 juni  2023

Sponsoren

App Android App IOS

Agenda

Nog geen agenda punten.