header foto header foto header foto header foto
 
Arbitragecommissie Jun
30

Scheidsrechters - BEDANKT!

Nieuws afbeelding

HISALIS Scheidsrechters – BEDANKT! 

Het seizoen zit er alweer op en dus is het tijd om vanuit de arbitragecommissie even terug te kijken maar ook alvast vooruit naar het komende seizoen.

 

Een aantal getallen: 

  • Aantal teams dat gefloten worden door clubscheidsrechters: 28  

  • Aantal leden die afgelopen seizoen hun scheidsrechterskaart hebben gehaald:55 

  • Aantal scheidsrechters in de scheidsrechters-WhatsApp-groep:56 

  • Totaal aantal fluitbeurten tijdens het veldseizoen ‘22-‘23: 540 

 

Vanuit de KNHB is het verplicht dat ieder lid van 16 jaar en ouder in het bezit is van een scheidsrechterskaart. Leden met een scheidsrechterskaart begeleiden ook de thuiswedstrijden van de 28 teams vanaf de O-12 en ouder  

 

Vanwege de Covid-periode bestond er binnen HISALIS een achterstand op het aantal leden met een scheidsrechterskaart. Er was dus inhaalwerk te doen en maar liefst 55 leden hebben hun scheidsrechterskaart gehaald. Er kan gesteld worden dat leden van 17 jaar en ouder nu een scheidsrechterskaart hebben. Voor de zomer komt er nog een mogelijkheid dat ook de 16-jarigen hun kaart halen.   

 

Dit seizoen zijn we ook gestart met een WhatsApp-pool met daarin scheidsrechters die tegen betaling bereid zijn om eventueel een wedstrijd over te nemen van een scheidsrechter waarvan het niet lukt om een wedstrijd te fluiten. In deze pool wordt per weekend een belangrijk aantal problemen opgelost. Belangrijk te vermelden is dat HISALIS uitsluitend de WhatsApp-pool beheert maar dat het overnemen van een wedstrijd en de betaling onderling tussen de scheidsrechters wordt afgesproken.  

 

Hoewel wij ernaar streven dat scheidsrechters zichzelf indelen op dagen en tijden dat het voor hen uitkomt om een wedstrijd te fluiten, zal vanwege het succes de WhatsApp-pool ook volgend seizoen ingezet blijven worden.   

 

Aan het begin van het afgelopen seizoen was de inschatting dat iedere scheidsrechter ongeveer 6 à 7 x keer afgelopen seizoen een wedstrijd zou moeten fluiten. Dit is een gelukkig een te hoge inschatting gebleken. 

  

Voor het komende seizoen wordt van alle scheidsrechters verwacht dat zij ongeveer 4 x een wedstrijd fluiten! Dit is nog wel onder voorbehoud omdat dit afhankelijk gaat zijn van het aantal teams, het aantal scheidsrechters, het fluitniveau van de scheidsrechters en het aantal deeltijd-leden. Vele handen maken licht werk! 

 

Mocht je als ouder ook je scheidsrechterskaart (veld en zaal) willen halen en zo het team van je zoon of dochter kunt fluiten, stuur dan een bericht naar [email protected]. Begin van komend seizoen zal er een inspiratiesessie worden gehouden op de club voor alle scheidsrechters.  

 

Namens de arbitragecommissie, tegenstanders op bezoek bij HISALIS, coaches en begeleiders, publiek en alle spelers: SCHEIDSRECHTERS BEDANKT! 

Sponsoren

App Android App IOS

Agenda

Nog geen agenda punten.