header foto header foto header foto header foto
 
Arbitragecommissie Jul
30

"Fluitend de zomer in”

  • In het afgelopen seizoen hebben we weer kunnen rekenen op de inzet van heel veel scheidsrechters om jeugd-, senioren- en zaalhockeywedstrijden te fluiten. Geen wedstrijd zonder de 23ste en 24ste man op het veld. Hisalis bedankt alle scheidsrechters hartelijk voor hun inzet!
  • Om een paar scheidsrechters extra in het zonnetje te zetten, laten we de statistieken voor zich spreken: gemiddeld fluit elk Hisalis lid ouder dan 16 jaar zo’n 4 a 5 wedstrijden per seizoen. Het gebeurt wel eens dat een scheidsrechter onverwacht uitvalt. Dan is het een hele opluchting als iemand spontaan bereid is om in te springen. Zo hebben we meermalen een beroep kunnen doen op Maarten Verspoor, Sven Cozijn en Flip van ’t Pad Bosch, Femke Austie en Simone Augustinus. Dank daarvoor!
  • Een goede "scheids” draagt bij aan een leuke, sportieve wedstrijd. De arbitragecommissie wil jullie ook komend seizoen weer op scherp zetten met een opfriscursus door Ewout van Aaken. Hij is ervaren internationaal bondscheidsrechter, en weet de fijne kneepjes aansprekend over te brengen, o.a. met voorbeeldfilmpjes.
  • De KNHB zet het komend seizoen hoog in op de nieuwe scheidsrechterscursus, door
    e-learning. Zelf thuis oefenen door middel van voorbeeldfilmpjes met uitleg, in je eigen tijd, in je eigen tempo. Wij vonden de sneak preview er veelbelovend uitzien! Verdere informatie, start- en examendata volgen.  
  • Vanaf 16 jaar ben je verplicht om de scheidsrechterskaart (de C-kaart) te halen en af en toe te fluiten. Niet fluiten betekent niet spelen. Veel scheidsrechters maken licht werk. Daarom zijn ook enthousiaste 14+ jeugd en ouders van harte uitgenodigd om de C-kaart te halen.
  • Je gloednieuwe scheidsrechterskaart op zak, en dan voor het eerst fluiten… beetje spannend! Ervaren scheidsrechters willen je graag op weg helpen: voorbespreken, tips & tricks, feedback. Geen schaduw-scheidsrechter, maar je eigen coach. Het komend seizoen worden onervaren scheidsrechters op zaterdagochtend ingedeeld samen met een scheidsrechter-coach. We zoeken nog enkele scheidsrechter-coaches!
  • De arbitragecommissie wil Peter Steenbergen en Hans Edginton bedanken voor hun inzet voor de commissie in het afgelopen seizoen. We hebben 2 vacatures, doe jij mee?

 

Fijne vakantie!

De arbitragecommissie Hisalis ([email protected])
Gertrud Suurmond
Katrien Grünberg

Sponsoren

App Android App IOS

Agenda

Nog geen agenda punten.