header foto header foto header foto header foto
 
Activiteiten Mei
28

Olympic Day & Night

Ieder jaar wordt er in meer dan 160 landen op 23 juni de Olympic Day gevierd! Op deze dag wordt het ontstaan van de moderne Olympische Spelen gevierd. Wereldwijd gaan jong en oud met elkaar sporten en spelen waarbij de Olympische waarden excelleren, respect en vriendschap centraal staan. Op 23 juni doen we dat ook in Nederland, speciaal voor kinderen van 9 tot en met 12 jaar en waar kan dat beter dan in het Olympisch Stadion te Amsterdam. Omdat wij denken dat ieder kind wel eens gedroomd heeft om op de Olympische Spelen te staan blijven de kinderen en begeleiding een nacht slapen in het magische stadion.

Wat is de Olympic Day & Night

Op zaterdagavond 22 juni worden 250 kinderen ontvangen door Olympische sporters en gaan ze onder begeleiding van deze Olympiërs verschillende sporten beoefenen, zoals atletiek en hockey. De kinderen en begeleiders krijgen de unieke mogelijkheid om in tentjes te overnachten op het Olympische veld van het Olympisch Stadion. De volgende ochtend ontbijten ze samen en gaan ze nog andere sporten ervaren. Voor eten en drinken wordt gezorgd. Na het sporten hebben de kinderen exclusief de mogelijkheid om vragen te stellen aan Olympische sporters tijdens de ‘Kids-persconferentie’. De dag eindigt met een heuse Olympische sluitingsceremonie waarbij de familie en vriendjes van de kinderen aanwezig mogen zijn. Aan het einde van het programma is het nog mogelijk om samen een bezoek te brengen aan de Olympic Experience in het Olympisch Stadion.

Programma zaterdag 22 juni

 • 19:00 Ontvangst door bekende Olympische sporters met aansluitend uitleg Olympic Day & Night
 • 20:30 – 21:30 Delen van de Olympische dromen
 • In groepen met een oud-Olympiër een rondleiding in en rondom het Olympisch Stadion met diverse sportieve activiteiten
 • 22:30 Ontsteken van de Olympische vlam
 • 23:00 Time to dream

Programma zondag 23 juni

 • 07:30 Wake up call!
 • 08:00 Olympisch ontbijten
 • 09.00 Olympisch sporten
 • 10.30 Kids-persconferentie met sporters
 • 12:30 Olympische ceremonie voor familie en vrienden met prijsuitreiking
 • 13:00 Einde programma, mogelijkheid tot bezoeken Olympic Experience

Hoe maken de kinderen kans om de Olympic Day & Night te ervaren?

De kinderen in de leeftijd van 9 tot en met 12 jaar van uw school of sportvereniging kunnen kosteloos meedoen. Zij kunnen zich via een begeleider met vriendjes en vriendinnetjes aanmelden om gebruik te maken van deze unieke mogelijkheid. De groep moet minimaal bestaan uit vijf kinderen en maximaal uit dertien. Per vijf kinderen dient één begeleider aanwezig te zijn die tevens blijft slapen.

Zijn jullie kinderen enthousiast geworden om deel te nemen, laat ze dan als team in 50 woorden hun Olympisch droom delen. Vul voor 31 mei 2013 dit formulier in en wie weet winnen de kinderen de deelname aan de Olympic Day en Night. Voor Woensdag 5 juni ontvangen alle contactpersonen bericht over eventuele deelname van het team en verdere informatie die nodig zal zijn voor deelname aan Olympic Day & Night.

Voor vragen kunt u contact opnemen met [email protected]

Het Olympic Day team

Sponsoren

App Android App IOS

Agenda

Nog geen agenda punten.