Wedstrijdverslagen H1/D1 Okt
28

Hisalis wint overtuigend van de Studs in Leiden met 2-6

Middenmoter Leidse Studs ontving 20 oktober jongstleden Heren 1 van Hisalis op het tweede (!) veld bij LOHC (aangezien Heren 1 aldaar op het waterveld speelde). Geen probleem voor Hisalis, maar de Studs  konden naar eigen zeggen slecht uit de voeten op zand.

De bezoekers openden de score met een doelpunt van Jean Marck Lip die zich goed losmaakte van zijn mandekking. Kort daarna werd het gelijk na een counter van de Studs, maar Thijs Kwakkenbos werd daarna goed gelanceerd door het middenveld en zette Hisalis weer op voorsprong, 1-2. Toen opnieuw Lip de 1-3 op de plank legde, leken de Studs gebroken, maar vlak voor rust  greep keeper Flip van ’t Pad Bosch hardhandig in op een doorgebroken aanvaller van de Studs. De terecht gegeven strafbal zorgde voor de 2-3 ruststand waardoor de strijd nog niet gestreden bleek.

Na rust ging Hisalis het spel steeds verder controleren en kon in redelijke vrijheid aanval na aanval opzetten. Een belangrijke rol hierbij was weggelegd voor de voormalig Hisalis speler Jeroen Brouwer, teruggekomen van Groen Geel ivm zijn studieprogramma, die met zijn overzicht de aanvalslijnen goed wist uit te zetten. Dit resulteerde snel na rust in een doelpunt van Max Keuzenkamp, die ook voor het eerst weer bij Hisalis acteerde na een zware enkelblessure. Brouwer zelf tekende aan voor de 2-5, en vlak voor het eindsignaal wist opnieuw Keuzenkamp zijn laatste strafcorner te verzilveren met een hoge sleeppush in de touwen.