header foto header foto header foto header foto

Wedstrijdverslagen H1/D1 Nov
25

Dames 1 verslaat Westerpark met ruime cijfers

Na enkele zware wedstrijden trad Dames 1 aan tegen het lager dan zijzelf geplaatste Westerpark uit Amsterdam. Vanaf het begin van de wedstrijd blaakte het Hisalis-team van zelfvertrouwen en de wedstrijd werd direct gecontroleerd. Na een kwartier pikte Saskia Joosten de bal op en soleerde vanaf het middenveld over de as van het veld naar het doel van Westerpark, waarna zij berekenend de 1-0 insloeg. Tess van Bochove had enkele fraaie acties over de linkerkant van het veld die echter niet tot doelpunten leidden.

Op slag van rust kreeg Hisalis een strafcorner mee. Er werd een variant gespeeld waarbij de bal links van de gewone stop bij Brit Rahal werd geplaatst. Zij pushte de bal fraai hoog richting rechterhoek van het goal, waarbij zij geholpen werd door een ongelukkig geplaatste stick van een Westerpark verdediger die de bal net in eigen doel tikte:  2-0.

Hisalis kwam vol zelfvertrouwen uit de kleedkamer en ging met volle energie de tweede helft in. Binnen tien minuten scoorde invalster Anne van Tol twee maal met schitterende tip-in’s. De eerste keer op aangeven van Brit Rahal, de tweede keer na een voorzet van Jolien van Schieveen. Westerpark leek zich hierna over te geven, Hisalis bepaalde verder het wedstrijdverloop en kreeg nog vier strafcorners mee waar niet meer uit gescoord werd. Het team kon tevreden terugzien op de 4-0 overwinning.