Wedstrijdverslagen H1/D1 Maa
17

Hisalis Heren 1 kent geen problemen met Eemvallei

De eerste thuiswedstrijd van  het eerste Herenteam van Hisalis na de winterstop was druk bezocht, mede door het prachtige weer. Tegenstander was nummer laatst Eemvallei uit Amersfoort. Aangezien deze lage positie van de tegenstander ook een valkuil kan zijn startte Hisalis de wedstrijd zeer gefocust en gaf direct een visitekaartje af: na enkele minuten was het bijna 1-0 nadat Thijs Kwakkenbos de bal vanuit een scherpe voorzet van linksvoor hoog in het zijnet sloeg.

Toch stond het binnen het kwartier 2-0 voor Hisalis door twee zeer hard genomen strafcorners door Karst van der Borg. Eemvallei leek hierdoor wat geïntimideerd en Hisalis kon vrijuit spelen. In een wat onduidelijke situatie voor het doel sprong Max Keuzenkamp naar voren, veroverde de bal en scoorde fraai de 3-0. Invaller Michael Post maakte met een subtiele tip-in de 4-0 na voorzet van Jean Marck Lip.

Op slag van rust kreeg Hisalis een strafcorner tegen na een verdedigende fout. De getergde spits van Eemvallei kreeg de bal goed op zijn stick en sleepte hem hoog over de keeper van Hisalis het net in zodat de teams met 4-1 de rust in gingen.

Net na rust wist Dirk Jan Remmerswaal bij uitverdedigen van Eemvallei de bal te onderscheppen en van de cirkelrand links gaf hij een zuivere pass op de attent meegekomen Dorus Sporken. De bal was echter te hard om in de sprint goed onder controle te krijgen en het werd geen goal. De keeper van Eemvallei keerde 10 minuten later nog een al vrijwel geteld doelpunt door met een wonderbaarlijke actie de bal met zijn stick het doel uit te slaan.

Er was nog een aparte fase in de wedstrijd toen Hisalis korte tijd met 8 man op het veld stond wegens 3 gele kaarten. Laatste man Floris Verheij had een aanvaller op kop cirkel neergehaald, Dirk Jan Remmerswaal zou geen 5 meter afstand gehouden hebben na eerdere waarschuwingen en Max Keuzenkamp haalde zijn gram op een verdediger met hakken nadat zijn aanval geblokkeerd was.

Hisalis hield zich even gedeisd en speelde succesvol op balbezit, waardoor Eemvallei  niet van deze overtalsituatie kon profiteren. Van der Borg haalde nog twee keer uit met zijn keiharde strafcornerslag zodat de eindstand 6-1 werd.