header foto header foto header foto header foto

Wedstrijdverslagen H1/D1 Apr
7

Heren 1 te laat op stoom tegen Leidse Studs: 3-3

In de eerste minuten gaf het team van Hisalis al haar visitekaartje af toen Dirk Jan Remmerswaal alleen voor de keeper kwam, helaas voor de thuisploeg kwam hij niet tot scoren. Hisalis zette meteen druk en het leek wachten op het eerste doelpunt.

Laatste man Floris Verheij moest wel eerst knap een hard geslagen bal van de doellijn halen, maar de snelle counter over links daarna gaf Dorus Sporken de gelegenheid om net over de middellijn al een snoeiharde pass naar spits Max Keuzenkamp te geven.

De bal leek te diep, maar met een spectaculaire snoekduik wist hij met het uiterste puntje van zijn stick de bal achter de keeper te tippen: 1-0.

Helaas voor Hisalis herpakten de Leidse Studenten zich heel snel. De 1-1 kon voor open doel gemaakt worden door eerst de keeper van Hisalis weg te spelen. Op slag van rust kregen de bezoekers nog een strafcorner mee die hard op de plank gescoord werd: 1-2 voor de Studs.

Direct in de tweede helft maakten de Studs er nog 1-3 van, waarna Hisalis zich echter goed  wist te herstellen. De jacht op doelpunten werd geopend door Dorus Sporken, die eenmaal tot in het doelgebied doorgedrongen op de keeper stuitte en bijna een halve minuut klem met de uitgekomen keeper leek te zitten.

Jean Marck Lip profiteerde van deze aparte situatie en kreeg de bal in het doel maar deze poging werd terecht door de arbitrage afgekeurd. Kort daarna passte Michael Post zuiver naar de opnieuw goed ingekomen Keuzenkamp, die zijn tweede doelpunt maakte. Vijf minuten voor tijd kreeg Hisalis nog een strafcorner mee.

De klap van Karst van der Borg werd gestopt, maar hij wist in de rebound situatie de bal opnieuw onder controle te krijgen en speelde hem schuin links voor het goal waar Andreas Lehmann hem hard insloeg: 3-3. Het gelijkspel was zeker verdiend maar er had vandaag eigenlijk meer in gezeten wat de stemming enigszins drukte.