header foto header foto header foto header foto

Technische Commissie Mei
27

Meisjes A1 kampioen!!

Afgelopen zaterdag speelden de MA1 de kampioenswedstrijd tegen (en in) Purmerend. Het was de ontknoping van een spannend seizoen waarbij de ploegen in de poule erg aan elkaar gewaagd waren. Twee weken eerder wist het team al de belangrijke wedstrijd tegen de toenmalige nummer twee (Mijdrecht) in het voordeel te beslechten met een 2-1 uitslag. Daardoor kon het team uit Lisse de wedstrijd tegen Purmerend in gaan met een bescheiden drie punten voorsprong op rivaal en nummer twee Pinoké. Het zou dus zeker spannend gaan worden!

Al binnen een paar minuten kon Hisalis op een 1-0 voorsprong komen dankzij een openingstreffer van Manon Rietbroek. De eerste helft verliep daarna meer dan prima en Hisalis kon de rust ingaan met een ruim verdiende voorsprong van 4-0. Na de rust verliep het (mogelijk door de zenuwen) wat moeizamer voor het elftal uit Lisse. Na een aanvankelijke 5-0 voorsprong liep de spanning toch onverwacht hoog op doordat de formatie uit Purmerend zich tot 5-3 wist terug te vechten! Ondanks de spanning kon de MA1 na het laatste fluitsignaal als terechte en verdiende kampioen in de eerste klasse het veld verlaten!

Naast een bijzonder seizoen was het ook een bijzondere 'laatste' wedstrijd voor de MA1. De samenstelling van het team is namelijk sinds de MD1 min of meer gelijk. En dan is er toch na zo'n lange periode die laatste wedstrijd... Sommige spelers stoppen, anderen gaan studeren en verhuizen naar een andere club en een aantal gaan in de seniorenlijn van Hisalis spelen. Het zijn voor alle spelers mooie jaren geweest, en deze periode is op een zeer bijzondere wijze afgesloten met dit mooie kampioenschap!

De club is trots op alle spelers (en begeleiders Martijn van Minderhout en Marcel de Lijster) die met elkaar deze fraaie afsluiting mogelijk hebben gemaakt - proficiat!