header foto header foto header foto header foto

Technische Commissie Jun
2

Hisalis MD1 kampioen sub-topklasse

De meisjes D1 zijn afgelopen zaterdag kampioen geworden in de sub-topklasse! Een fraaie afsluiting van een topseizoen. Eerder was het team in zowel de voor- en herfstcompetitie ongeslagen als eerste geëindigd. Deze resultaten waren aanleiding tot een promotie naar de sub-top poule.

Tijdens het winterseizoen wist het team met een slim spelconcept het zaalkampioenschap binnen te slepen. De zaalperiode had wel als bijeffect dat de dames (ondanks oefenwedstrijden) moeite hadden weer in het 'veldritme' te komen. Het team verloor de eerste twee wedstrijden in de lentecompetitie. Gelukkig wist de formatie (onder begeleiding van trainer/coach Falco Paul en trainer Martijn van Minderhout) snel te herstellen. Hisalis moest nu wel door de verloren partijen een behoorlijke achterstand gaan wegwerken ten opzichte van grote rivaal Westerpark. Alle wedstrijden moesten gewonnen gaan worden om zicht te houden op het kampioenschap!

Op de laatste speeldag stonden Hisalis en Westerpark in de competitie gelijk wat betreft de behaalde wedstrijdpunten. Hisalis stond bovenaan door een beter doelsaldo (+15 ten opzichte van Westerpark). Toch zou Westerpark bij een verlies of gelijkspel van Hisalis alsnog kampioen kunnen worden.

Hisalis moest de laatste wedstrijd ‘uit’ spelen tegen hekkensluiter Xenios. De spanning was vlak voor de aanvang van de kampioensmatch goed voelbaar, maar Hisalis kon gelukkig al snel in de eerste helft de 0-1 optekenen. De halfstand (0-4 in het voordeel van Hisalis) gaf mentaal de nodige rust. De remmen gingen volledig los en de dames wisten met fraai combinatiespel de eindstand naar een overrompelende 0-12 te brengen. Het doelsaldo (52 voor en slechts 7 tegen, mede dankzij het goede keeperswerk van Lieve Omvlee) was daarmee ruim voldoende om op dat moment zeker te zijn van het kampioenschap. Uiteindelijk zou Westerpark gelijk spelen zodat Hisalis ook op wedstrijdpunten kampioen is geworden!

Team MD1: felicitaties met het behaalde resultaat!