header foto header foto header foto header foto
 
Van de voorzitter Sep
2

Van de voorzitter - start seizoen 2014-2015

Beste Sportvrienden! We kunnen terugkijken op een prachtig seizoen met als knaller voor heel hockeyend Nederland het WK in Den Haag. Wat waren het prachtige wereldkampioenschappen en wat hebben we kunnen genieten van de spelers, het hoge niveau en de prachtige ambiance in Den Haag. Echt top!

Het nieuwe seizoen is fris gestart en barst in volle hevigheid los. De trainingen zijn weer begonnen, helaas even beperkt tot slechts één veld, vanwege de aanleg van het derde veld. Dit vergt van een ieder een periode van aanpassen naar wat de omstandigheden te bieden hebben. Door verschillende politiek moeilijk be├»nvloedbare oorzaken kon er niet eerder worden begonnen met de aanleg. Vervolgens heeft moeder natuur met erg veel regen ook niet echt geholpen. 

De huidige stand van zaken is dat het eerste competitie weekend alleen maar gebruik gemaakt kan worden van veld 1. Het is nog onduidelijk of er in het weekend van 13/14 september gespeeld kan worden op de nieuwe velden. 

Uiteraard wordt er met man en macht aan gewerkt om veld 2 en 3 gereed te hebben voor wedstrijden in dit betreffende weekend, echter zonder garantie op dit moment. Kortom, tot midden september is het allemaal een beetje aanpassen en moet er hier en daar, als gevolg hiervan, tijdelijk worden uitgeweken naar alternatieve locaties. Erg vervelend, erg veel extra organisatie, maar met zijn allen zetten we de schouders eronder en gaat dit goedkomen. Daar staat tegenover dat we de rest van het gehele seizoen wel drie velden ter beschikking hebben.

Het nieuwe seizoen is uitdagend te noemen omdat we voor het eerst in de geschiedenis van Hisalis de beschikking hebben over drie velden. Dit betekent dat we meer leden kunnen toelaten en gestructureerd kunnen werken aan verdere uitbouw van fun-, recreatie-, senioren- en top hockey. Het WK in Den Haag helpt daarin mee, dit was echt een geweldige reclame boost voor hockeyend Nederland. 

Natuurlijk zijn er met extra speelcapaciteit ook andere bijkomende voordelen. Zo is het organiseren van een toernooi aantrekkelijker indien je drie velden ter beschikking hebt. Kortom, prachtige kansen die wij moeten invullen. Een andere kant van de medaille is extra exploitatiekosten, dit betekent dat we ook moeten zorgen voor extra inkomsten en sponsoren.

De KNHB zet wederom in op Respect en Sportiviteit. Het is doodnormaal om respectvol met elkaar, de arbitrage en de tegenstanders om te gaan. Helaas gebeurt dit in het heetst van de strijd nog niet altijd en wordt het taalgebruik soms ook minder respectvol. Als Hisalis willen wij dit niet en wij blijven er op sturen respectvol en sportief met elkaar om te gaan, Shake Hands!

Er is een tijd van komen en gaan, ik geef op de ALV van 11 november 2014 het stokje over aan de nieuw te installeren Voorzitter, Jan Karel Sterkenburg. Ik ben ervan overtuigd dat Jan Karel en het voltallige geoliede bestuur de club perfect verder weten te sturen en wens hem en het bestuur daartoe erg veel succes. 

Terugkijkend op de afgelopen vijf jaar denk ik dat we trots kunnen zijn op het bestuur, alle vrijwilligers en de leden die met zijn allen de club gebracht hebben waar we thans zijn: prachtig velden (drie), prachtig terras, fantastische familiedag, geweldig clubhuis, enthousiaste jeugd, financieel gezond en zeer veel sportieve hoogtepunten. Bovenal een geweldig gezellige club en een grote eer om dit vijf jaar lang met plezier te hebben mogen voorzitten. 

Sportieve groet, 

Hidde van der Wal

Gerelateerde nieuwsberichten

De nieuwe velden worden steeds meer realiteit

Sponsoren

App Android App IOS

Agenda

Nog geen agenda punten.