Wedstrijdverslagen H1/D1 Mei
19

Voorhout verslaat Dames 1 Hisalis in streekderby

Streekgenoot Voorhout kwam zondag op bezoek bij Hisalis. De bezoekers staan maar enkele plaatsen boven Hisalis in de ranglijst dus het was mogelijk om punten te halen. Voorhout leek daar echter niet aan mee te willen werken: het team bleek taai te bespelen en ondanks het feit dat Hisalis meer op de helft van de tegenstander was dan andersom, stond het bij rust toch 0-1 voor Voorhout.

In de tweede helft ging Hisalis weer goed van start, maar de tegenstander pushte hun eerste strafcorner met een variant hoog in de rechterhoek: 0-2. Tess van Bochove verbrak de ban door haar strafcorner hard en droog op de plank links te slaan zodat er weer aansluiting was. Het team van Hisalis voerde de druk volledig op en voor de toeschouwers leek het erop alsof het wachten was op de gelijkmaker. Aanval na aanval volgde maar de thuisploeg wist niet te scoren. Voorhout speelde bij de strafcorner weer de dezelfde variant en in de scrimmage voor het doel dat hierop volgde wisten de bezoekers de 1-3 te scoren. In de slotfase kreeg Hisalis nog een strafcorner mee. De eerst ging niet goed maar de corner die volgde sloeg opnieuw Tess weer hard in. Hierna ging Hisalis weliswaar fanatiek op jacht naar een doelpunt maar ook het geluk zat niet mee zodat de wedstrijd alsnog met 2-3 verloren ging.