header foto header foto header foto header foto

Wedstrijdverslagen H1/D1 Nov
2

H1 overklast streekgenoot Voorhout met dubbele cijfers: 10-2

Na het gelijkspel van directe concurrent Loenen vorige week staat Hisalis Heren 1 inmiddels 5 punten los aan kop van de competitie. Vandaag trof het team streekgenoot en middenmoter Voorhout. Er was weer veel publiek op deze thuiswedstrijd afgekomen om Heren 1 aan te moedigen.

Na een tiental minuten gaf Jean-Marck Lip een pass achterlangs op Michael Post die beheerst de openingstreffer maakte. Kort daarop sloeg Fabian Wanders de 2-0 hoog in de kruising. Hisalis had volledig overwicht in de eerste helft en Voorhout had geen antwoord op de aanhoudende druk van Hisalis.

Strafcorner na strafcorner kreeg de thuisploeg mee, maar de sleeppush liep niet naar wens. De zesde strafcorner ging met een variant naar Hidde Kuiper die aannam, twee verdedigers omspeelde en koel op de plank de 3-0 scoorde. Kort daarop creƫerde Dirk-Jan Remmerswaal een vrije slag dicht bij de vijandelijke cirkel, liep zelf naar binnen en maakte met een harde backhandslag de 4-0. In deze fase van de wedstrijd had Voorhout niets in te brengen tegen de geoliede aanvalsmachine van Hisalis.

Na rust kreeg Hisalis opnieuw veel strafcorners mee. Hidde Kuiper herhaalde zijn kunstje van de eerste helft en scoorde de 5-0. Vijf minuten later ketste de snoeiharde sleeppush van Sven Cozijn tegen de lat. De bal kwam terug bij Ties Kruijer die op doel sloeg. De verdedigende actie van de keeper van Voorhout bracht de bal op rechts bij Andy Lehmann die bij de linkerpaal de bal attent kon intikken. De volgende sleeppush van Cozijn was loepzuiver en zorgde voor de 7-0. Kort daarna trof ook Jean-Marck doel.

Na deze riante voorsprong van 8-0 kreeg  Hisalis wat moeite om de concentratie vast te houden. Dit resulteerde in wat slordigheden in de verdediging en Hisalis ontving een strafcorner en een strafbal waaruit Voorhout optimaal profiteerde: 8-2. Hierna trok Hisalis de wedstrijd weer naar zich toe en het duo Hidde Kuiper en Michael Post zorgde voor de eindstand: eerst een interceptie op een Voorhout aanval van Kuiper die de bal naar Post speelde die met zijn backhandslag scoorde. En tenslotte een snelle turn van Post op de cirkelrand die de bal naar Kuiper bracht die de eindstand op 10-2 bepaalde.

Het ongeslagen vernieuwde team van Arthur Pinckaers lijkt dit seizoen oppermachtig in de competitie en de spelvreugde op de grasmat vertaalt zich in dergelijke klinkende overwinningen.