Wedstrijdverslagen H1/D1 Dec
1

Saxenburg krijgt geen kans tegen sterk Hisalis H1: 9-3

Onder stormachtige omstandigheden trof Heren 1 van Hisalis de nummer 3 van de competitie Saxenburg. Hisalis was nog maar net een beetje warm aan het spelen toen de bezoekers de thuisploeg verrasten met een strafcornervariant die fraai gescoord werd: na 5 minuten stond het opeens 0-1 voor Saxenburg.

Dat paste niet in het plan van Hisalis en direct werd de tegenaanval ingezet. Sven Cozijn speelde vanaf linksachter Marcel Bakx aan die over rechts de complete verdediging van Saxenburg omspeelde en de gelijkmaker zette. Vervolgens ontving Michael Post een pass die hij min of meer tussen zijn benen aannam en op miraculeuze wijze kon intippen: 2-1. Door een misverstand in de Hisalis verdediging kwam Saxenburg weer langszij, maar Cozijn zelf stelde orde op zaken en maakte de 3-2. Maarten de Wit zorgde voor een treffer met een harde backhandslag op de plank. Fabian Wanders realiseerde zijn eerste hattrick van dit seizoen met drie treffers in de eerste helft, zodat het team met een comfortabele 7-2 de rust in ging.

De tweede helft kwam Hisalis wat  minder goed uit de verf. Passes kwamen niet altijd aan en het totale spelbeeld was wat slordiger. Toch kon Cozijn nog de 8-2 scoren met zijn harde push nadat Hisalis een terechte strafbal toegewezen had gekregen toen een Hisalis-aanvaller in scoringspositie keihard op zijn stick werd geslagen.

Saxenburg scoorde nog 1 keer tegen maar legde het hoofd in de schoot nadat Joaquim Kessler in een rebound situatie de bal panklaar voor zijn stick kreeg en ongeveer vanaf de strafbalpositie de bal strak in kon slaan. Dit bepaalde de eindstand op 9-3. De hockeyteams gaan nu de zaal in en komen 13 maart weer in actie op het veld na de winterstop.