Wedstrijdverslagen H1/D1 Mei
23

Dames 1 Hisalis vecht als leeuwen tegen Roomburg

Hisalis moest uitkomen tegen de dames van Roomburg uit Leiden, die meedraaien in de top van de competitie. Maar Hisalis was niet onder de indruk van deze positie en legde de bezoekers het vuur aan de schenen met aanvallend hockey. De eerste helft gingen de teams gelijk op. De speelsters van Hisalis liepen op elke bal en door dit jagen brachten ze Roomburg een paar keer flink in het nauw. Met een verdiende 0-0 gingen de teams de rust in.

(foto archief Christopher Olie)

Na rust bleek dat Hisalis erg veel van zichzelf gevergd had. Roomburg kwam langzaam meer in haar spel en bleek conditioneel ook sterker dan Hisalis. De thuisploeg werd op eigen helft terug gedrongen en de verdediging vocht uit alle macht om de vele aanvallen van Roomburg te pareren. Het krachtsverschil brak Hisalis in het laatste deel van de wedstrijd toch op: tien minuten voor tijd werd het binnen vijf minuten 0-2 voor Roomburg. Hisalis liet dit niet op zich zitten en kort daarna kwam de thuisploeg met  een flitsende aanval over de as in de cirkel van Roomburg.  Anne van Tol bereikte met een een-tweetje Loeke Niewenhuis  die cool de 1-2 scoorde.

Als allerlaatste redmiddel om de gelijkmaker te kunnen scoren haalde de coach Sjoerd van Hisalis  keepster Laura Vos naar de kant om veldspeelster Jolien van Schieveen als vliegende keep erin te zetten. In de laatste minuut kon Roomburg door slim rond te spelen in de cirkel van Hisalis helaas toch nog de 1-3 maken. Maar Hisalis had gevochten voor wat het waard was en kon daardoor behoorlijk tevreden naar de kleedkamer.