Wedstrijdverslagen H1/D1 Mei
23

Heren 1 stelt kampioenschap 2 weken uit na verlies tegen Loenen

Ondanks de druilerige middag had een groot gezelschap van ruim 300 personen zich verzameld rond het hoofdveld van Hisalis om het eerste Herenteam kampioen te zien worden. Hiertoe moest echter wel minimaal gelijk gespeeld worden van de nummer twee Loenen, waar de laatste keer uit van verloren werd.

De verwachting legde behoorlijke druk op het team van Pinckaers en al snel bleek dat met name de jongere spelers niet in hun normale spel wisten te komen.  De ervaren dertigers uit Loenen namen in Lisse het heft in handen en waren niet van plan mee te werken aan het geplande feestje van Hisalis.

De bezoekers zetten vanaf het begin af veel druk op Hisalis en al in de tiende minuut moest verdediger Kevin van der Wijden op miraculeuze wijze met een hoge stickactie de bal uit de rechterbovenhoek tikken om zo een snel openingsdoelpunt te voorkomen.

Kort daarop werd het toch 0-1 door een strafcorner van Loenen droog op de plank. De 0-2 riep enige discussie op omdat de vrije slag waar de score uit voortkwam direct in de cirkel geslagen zou zijn, maar het punt werd uiteindelijk toch toegekend.  Op slag van rust zorgde Maarten de Wit voor vreugde en aansluiting door zijn treffer.

Coach Arthur Pinckaers besprak blijkbaar in de rust een duidelijk offensief plan, en de eerste tien minuten van de tweede helft zette Hisalis Loenen behoorlijk onder druk door full press te spelen. Het beoogde doelpunt viel echter niet en toen Loenen via een aanval over links de 1-3 wist te scoren kreeg Hisalis het erg moeilijk.  Loenen kwam sterk terug en wist Hisalis op eigen helft vast te zetten. Het was een kwestie van tijd tot Loenen nogmaals door de verdediging wist te breken. Toen het vijf minuten daarna 1-5 werd, uit voor de derde keer een snelle aanval over links, leek Hisalis gebroken. Het geloof in de goede afloop ebde weg en de mentaal ook zeer sterke mannen uit Loenen konden de wedstrijd verder naar hun hand zetten. De paar acties waarbij Hisalis nog gevaarlijk uithaalde werden zeer goed gepareerd door de uitstekende keeper van Loenen. De spitsen van Hisalis die normaal gesproken het verschil kunnen maken haalden niet hun normale niveau in deze belangrijke wedstrijd. Door onzeker uitverdedigen en onnodig balverlies kwam het zelfs tot een eindstand van 1-6 in het voordeel van Loenen.

Gelukkig is er nog vrij weinig aan de hand voor Hisalis, want over twee weken wordt bij winst op Voorhout alsnog het kampioenschap binnengehaald, waarop het lang verwachte feestje nog zeker doorgang zal vinden. Dus over twee weken verwachten we weer een grote opkomst van supporters om Heren 1 aan te moedigen.