Wedstrijdverslagen H1/D1 Nov
17

Heren 1 redt het niet tegen razendsnel Muidenberg: 3-7

Hekkensluiter Muiderberg deed vorige week goede zaken door koploper AMVJ op 2-2 te houden. In die opperbeste stemming verschenen de bezoekers bij Hisalis en lieten de eerste helft goed spel zien. Door een fraaie sleeppush van Muiderberg ging Hisalis met 0-1 achterstand de rust in.

Binnen tien minuten na rust scoorde Muiderberg twee keer en Hisalis werd in de verdediging gedrongen. Sven Cozijn bracht enige verlichting door de strafcorner met zijn sleeppush te verzilveren. De 1-3 stond niet lang want Muiderberg scoorde al vrij snel de 1-4. In de laatste fase van de wedstrijd werd het erg spannend en de teams gingen beide volop in de aanval. Spits Maarten de Wit werd bereikt bij de strafbalstip. Met een handige pirouette verraste hij de keeper van Muiderberg en tikte de bal achter hem op de plank. 2-4 leek even de start van een mogelijke aansluiting, maar de bezoekers waren niet van plan om daaraan mee te werken en scoorden de 2-5.

Kort daarop speelde Hidde Kuiper zich vrij in de cirkel van Muiderberg en lobte de bal over de keeper. Hisalis telde het doelpunt al bijna, maar de keeper draaide zich razendsnel om en wist met zijn stick de bal alsnog uit zijn doel te slaan. De bal kwam echter opnieuw bij Kuiper terecht die nu zonder genade de bal keihard in de verre hoek sloeg: 3-5. Muiderberg wist in de slotfase nog twee keer tegen te scoren zodat de eindstand 3-7 in het voordeel van Muiderberg was.