Wedstrijdverslagen H1/D1 Maa
26

Heren 1 erkent meerdere in AMHC FIT: 0-7 verlies thuis

Hisalis ontving thuis de nummer vier van de ranglijst  FIT uit Amsterdam Noord. Het bleek al snel dat het inderdaad een moeilijke wedstrijd ging worden want FIT ging vanaf het eerste fluitsignaal als een troep jonge honden van start tegen het meer afwachtende Hisalis. FIT veroverde haar eerste strafcorner al na 5 minuten maar er werd niet uit gescoord. Hisalis worstelde zich daarna onder de druk van de gasten uit en het duurde 20 minuten voordat FIT dan toch haar eerste doelpunt wist te scoren. Keeper Jamy Hoek kende enkele goede reddingen en hield daarmee zijn ploeg in de wedstrijd.

In de slotfase van de eerste helft kreeg FIT nog een strafcorner mee: die werd direct terug op de aangever gespeeld en die scoorde met zijn klassieke tip inn de 0-2 voor FIT.

Na rust was het toch snel gedaan met de aanvankelijke weerstand van Hisalis: binnen een kwartier stond het 0-5 voor de gasten. Daarna kwam de wedstrijd wat meer in evenwicht maar dat kwam mede omdat FIT niet meer sterk aandrong: zij hadden hun krachten toen al behoorlijk verspeeld door telkens vol in de aanval te gaan. Toch bleek het Amsterdamse  team op individuele klasse in staat om toch nog twee keer te scoren zodat de stand  uiteindelijk op 0-7 in het voordeel van FIT kwam te staan.