Persberichten Dec
18

Dames 2 wordt kampioen op de allerlaatste speeldag!

Op de aller laatste speeldag voor de winterstop speelde 3 teams nog voor de 1e plek. Het team dat 1e in de poule werd zou een klasse promoveren.

Zondag 3 december moest het gebeuren, kampioen worden in Haarlem. Dames 2 stond gedeeld eerste plek met Alkmaar D3. Alkmaar had alleen 3 doelpunten meer. Als Alkmaar zou winnen zou dames 2 dus met minimaal 3 doelpunten meer moeten winnen. Een behoorlijke uitdaging, maar niet onmogelijk. Dames 2 speelde in Haarlem tegen D4, waar thuis met 5-1 van werd gewonnen.

Alkmaar speelde tegen de Strawberries D4, die op de 3e plek met 1 punt volgden.De top 3 was dus behoorlijk aan elkaar gewaagd.

De wedstrijd Alkmaar D3 – Strawberries D4 begon om 11:00 uur. De wedstrijd Haarlem D4 – Hisalis D2 startte om 12:45 uur. Net voordat de wedstrijd van Dames 2 begon werd de uitslag van de wedstrijd van 11:00 uur bekend. 0-0!!

Iedereen begon te springen en te juichen want dit was wat de dames nodig hadden. Doordat Alkmaar en de Strawberries gelijk speelde, was winst voor Dames 2 genoeg om kampioen te worden.

De wedstrijd begon. De wedstrijd werd gespeeld op een waterveld, waardoor de bal wat vaker stuiterde dan bij een semi-waterveld. Het duurde even voordat  de dames door had hoe er gebruik gemaakt kon worden van stuiterende ballen van Haarlem. De dames wisten de bal voornamelijk op de helft van Haarlem te houden alleen scoren wilde nog niet lukken. Meerdere kansen werden niet afgemaakt. Tot halverwege de eerste helft. Annelotte Bakker wist de bal mooi voor te geven aan Jackie Donker, die voor het doel stond om de bal erin te tikken. De dames gingen de rust in met dat ene doelpunt voor. 1-0 was genoeg om kampioen te worden, er zat alleen veel meer in.

De tweede helft leek Haarlem ook voor de winst te willen gaan. Er werd meer aangevallen en keepster Maaike Sloos moest een aantal keer in actie komen om de bal uit het doel te houden. De Dames  2 bleef jagen naar een doelpunt . Door een fraaie flats van Manouk Huijzer voor het doel van Haarlem langs, kon Emeline Huijzer de bal het doel in pushen. 2-0! De winst kwam al dichterbij.

In de laatste minuut haalde Annelotte Bakker nog uit met een backhand, deze wist de keepster er helaas uit te houden.

Toen klonk het fluitsignaal! Hisalis Dames 2 kampioen!

Tot de allerlaatste wedstrijd is het spannend geweest, maar gezamenlijk als 1 team hebben de dames gewerkt om kampioen te worden. Na de winterstop zullen de dames een klasse promoveren.

Verslag: Emeline Huijzer, fotocredits: Frank de Haas