Wedstrijdverslagen H1/D1 Okt
15

H1 bekert verder in Silver Cup na ruime winst op Voorhout: 1-7

De KNHB organiseert sinds een paar seizoen weer bekerwedstrijden. Hisalis stroomde in de tweede ronde in en trof daar vierdeklasser Voorhout als tegenstander, het werd dus een echte Bollenstreek derby.

Hisalis had veel promotie gemaakt op Instagram en Facebook, en betraden onder luid geluid van het thuispubliek en de meegereisde schare supporters het veld afgelopen vrijdagavond in Voorhout.

Vanaf de eerste minuut zette Voorhout volle druk op de achterhoede van de bezoekers in de hoop op een snel doelpunt, wetende dat de openingsfase niet het sterkste punt van Hisalis is. Maar naarmate de minuten voorbij tikten kreeg Hisalis steeds meer grip op de wedstrijd. Dat resulteerde in kansen en strafcorners. Strafcornerspecialist Boudewijn Broersen maakte de 0-1 met een typische BOOM BOOM BOU slag op de plank. Daarna was Hisalis voortdurend gevaarlijk in de cirkel van Voorhout.  Na een aanval over rechts werd er door de aanvoerder van Voorhout een overtreding gemaakt op Bruno Juray. Na een slimme snelle zelfpass van Broersen kon die zo de cirkel in lopen en uithalen links op de zijplank: 0-2. En opnieuw uit de strafcorner maakte hij kort daarna zelfs de 0-3, dus een onvervalste hattrick! Vlak voor rust wist Voorhout de 1-3 te maken na een goed uitgespeelde strafcorner.

Coach Tabe Roggeveen gaf in de rust aan zijn spelers mee dat zij goed focus moesten houden en ook nog meer goals moesten maken omdat dat echt mogelijk was tegen Voorhout. De openingsfase van de 2e helft leek erg op de 1e helft:  Voorhout die alles of niets speelde, en Hisalis die daar in het begin even op moest anticiperen. Maar na 10 minuten was die fase voorbij en nam Hisalis weer de leiding. Aanval na aanval kon Hisalis creëren en dat resulteerde uiteraard in doelpunten. De 1-4 kwam uit een strafcorner die Hidde Kuiper droog op de plank sloeg. Kort daarna wist Jock Kessler de bal na een slag op doel in de rebound netjes in het doel te tikken. In de zoveelste strafcorner daarna kon Sven Cozijn  na de eerste slag op doel en de redding van de keeper van Voorhout, de bal alsnog vanaf kop cirkel hoog in het net pushen. Om de wedstrijd te beëindigen zoals hij begonnen was scoorde aanvoerder Broersen de 1-7 met zijn specialiteit: hard op de plank slaan uit de strafcorner.

Heren 1 bedankt hartelijk alle meegereisde supporters zonder wie zij nooit zo’n prachtige wedstrijd op de mat hadden kunnen leggen. Op naar de volgende ronde!