Wedstrijdverslagen H1/D1 Okt
29

H1 moet koploper Muiderberg voor laten gaan: 1-3 verlies

Hisalis ontving koploper Muiderberg thuis in een zonnig maar koud Lisse.

Na tien minuten braken de bezoekers door de verdediging van Hisalis en wisten de 0-1 te maken. Kort daarna had Hidde Kuiper een kans op de gelijkmaker maar zijn tip-in ging naast. Muiderberg speelde berekenend en snel en Hisalis had wat moeite om te volgen. Toch veroverde de thuisploeg een strafcorner, de boomlange keeper van Muiderberg dook in de goede hoek, maar de rebound van Sven Cozijn trof wel doel: 1-1. Een kwartier voor rust kreeg Hisalis nog enkele strafcorners tegen maar keeper Pim Vreeken verdedigde vol vertrouwen zijn doel en hield zijn ploeg in de wedstrijd. Muiderberg voerde de druk op voor rust en Hisalis moest alle zeilen bijzetten om de voortdurende aanvallen te pareren.

Na rust kwam Hisalis goed uit de startblokken, een fraaie aanvalscombinatie van Kuiper en Deniz de Jong leidde uiteindelijk net niet tot een doelpunt. Bruno Juray veroverde met slim spel een strafcorner voor zijn ploeg. Maar deze en ook de daaropvolgende corner werden niet verzilverd. Muiderberg drong aan en haalde zelf wel rendement uit de aanval: 1-2. Het laatste kwartier wist Hisalis de aanval niet meer goed op te zetten: de ballen werden te snel naar voren gegeven met als gevolg regelmatig balverlies in plaats van een rustige opbouw via de linies. Vijf minuten voor tijd gaf Muiderberg een listige scoop naar hun spits op de rand van de cirkel, die nam de bal knap aan en wist direct zijn doelpunt te maken. Protest over de aanname van de scoop was vruchteloos en Hisalis moest uiteindelijk de eerste nederlaag van dit seizoen accepteren.

Foto Heren 1: Auke Hoekstra