header foto header foto header foto header foto
 
Activiteiten Dec
2

Culinaire wijnproeverij Hisalicious in clubhuis groot succes!

Afgelopen zondagmiddag 25 november verzamelden zich 77 gasten na de thuiswedstrijden van de seniorenteams in het clubhuis, dat tot een gezellig proeflokaal was omgetoverd. Leden van seniorenteams, ouders, Trimmers en Veteranen zochten een plekje aan hoge tafels en lage banken waar het met borden, wijnglazen en versieringen feestelijk aangekleed was.

 Linda de Bruin, Wendy Petiet, Ilona Duivenvoorden, Jocelyn Flippo en Marjelle Vink waren de drijvende krachten achter dit evenement dat voor het eerst georganiseerd werd. Gehoopt werd op 30 deelnemers, toen het aantal van 70 al snel gehaald werd vroeg dit meer dan een verdubbeling van de inspanningen met name om de hoeveelheden culinaire hapjes die bij het wijnproeven geserveerd werden op tijd klaar en geserveerd te krijgen.

 Sponsoren van dit festijn waren Van der Elst horecaslagerij en Martijn Claassen met zijn bedrijf Wereldwijnen. Gezien de grote hoeveelheden vlees die gesneden moesten worden sprong van der Elst op zaterdag bij om 3 kg bavette en de eendenborst professioneel te snijden die de dag ervoor op de bbq waren gegaard. Vanaf zondag 10 uur heeft het organisatieteam verder gebuffeld om de laatste hand te leggen aan de mise en place en het vervoer van al dit lekkers naar Hisalis.


 


Martijn Claassen vertelde bij elke gang iets over zijn wijnen en de aanwezigen konden hun oordeel op papier vellen ten aanzien van kleur, geur- en smaakbeleving. Bij elk van de vijf gangen werden twee wijnen tegen elkaar geschonken om zo goed de verschillen naar voren te laten komen. Niet-wijn drinkers kregen een bierarrangement. De organisatie werd ondersteund in de bediening door JB1-ers Mats, Ties en Cas en ook Ivar hielp mee.

 

Het was een zeer geslaagde avond met culinaire hoogstandjes een top cateraar waardig. Daarnaast zorgde de wijnproeverij ervoor dat de aanwezigen meer aandachtig hun wijn bekeken, dronken en bespraken dan normaal. Het Hisalicious team lijkt het leuk om  dit evenement volgend jaar te herhalen gezien de grote belangstelling en de enthousiaste reacties van iedereen.

 

Dat kan ik als getuige alleen maar onderschrijven, dank je wel Hisalicious-team!

Caroline

Sponsoren

App Android App IOS

Agenda

Nog geen agenda punten.