Wedstrijdverslagen H1/D1 Maa
20

Heren 1 houdt Rijnvliet in Utrecht op 2-2 na spannende inhaalslag

Afgelopen september won Hisalis nog overtuigend met 4-2 van deze Utrechtse ploeg, maar op eigen grondgebied had Rijnvliet veel vertrouwen in eigen kunnen. Hisalis had wat moeite met het springerige nieuwe waterveld van Rijnvliet waardoor de bal moeilijk onder controle te krijgen was. De spits van de thuisploeg kreeg veel ruimte door snel spel van zijn ploeg en scherpe passes die goed aankwamen en kansen creëerden. Dat bleek ook uit het verloop van de eerste helft: Rijnvliet kwam 2-0 voor te staan. Net voor rust zette Hisalis een aanval over de rechterkant op, de bal werd naar Deniz de Jong gepasst die zich naar links vrijdraaide en met zijn backhand de 2-1 scoorde.

In de tweede helft ging Hisalis op jacht naar de gelijkmaker. Jurriaan Beelen wist een scoop van Sam Hoekstra te ontvangen binnen het 23 meter gebied. Een Rijnvliet speler speelde deze bal echter onreglementair weg in zijn verdedigende actie,  deze overtreding werd bestraft met een strafcorner voor Hisalis. De bal ging er niet direct in, maar in de scrimmage voor het doel wist Hidde Kuiper uiteindelijk toch de bal op de plank te leggen: 2-2.

In de slotfase voerde Hisalis de druk op en kreeg nog meerdere strafcorners mee, maar de keeper van Rijnvliet had een super dag en werkte alle aanvallen er met legguards, stick en handschoen uit en wist zijn doel verder schoon te houden.

Rijvliet kreeg nog een strafbal wegens obstructie van de Hisalis keeper Pim Vreeken, maar Pim zelf dook in de goede hoek en wist de bal uit zijn doel te slaan tot opluchting van zijn teamgenoten.  De eindstand bleef gehandhaafd op 2-2.

Foto’s Heren 1: Auke Hoekstra en Ron Wijling