11

11 Zwaluwen in de hand van Hisalis: 4-1 winst thuis voor Heren 1

Nieuws afbeelding

Het was druk op deze heerlijk zonnige herfstdag langs de lijn bij Heren 1 van Hisalis.

Coach Tabe Roggeveen had 3 jeugdspelers van JA1 meegenomen, Kane Zuiderduin, Ties Flippo en Mats de Bruin. Veteranenkeeper Maarten Knaap verving de ziek geworden Pim Vreeken. Hisalis ging voortvarend van start, had overwicht in het spel en leek al snel op voorsprong te komen: aanvoerder Boudewijn Broersen speelde de bal op debutant de Bruin in de cirkel die handig wist in te tikken. Helaas voor Hisalis zou de bal op de verkeerde plaats in het veld genomen zijn en daarom werd na enig tumult het doelpunt definitief afgekeurd.

In het tweede kwart stond Hisalis enkele minuten met 10 man wegens een kaart voor duwen. De Zwaluwen profiteerden en wisten na een snelle uitbraak te scoren: 0-1. Hisalis behield de rust en liet de bal goed rondgaan. Jochem van Schieveen ontving de bal in de cirkel, hij ging niet voor eigen kansen maar speelde de bal onbaatzuchtig op de meegekomen Hidde Kuiper die met een wippertje over de keeper handig de gelijkmaker wist te scoren.

Vlak voor rust speelde Kevin van der Wijden nog een prachtige diepe backhandbal die in de verre hoek van het doel van de Zwaluwen terecht kwam. Maar er zat een voet van een Hisalisspeler tussen dus die werd ook afgekeurd.

Het derde kwart was Hisalis heer en meester over het spel. De een na de andere aanvalsgolf overspoelde de tegenstander. Deniz de Jong had een lange rush vanaf de middenlijn naar de cirkel, hij passte naar van Schieveen die scoorde maar weer zorgde een shoot van Hisalis ervoor dat dit het derde afgekeurde doelpunt van Hisalis werd. Een gevaarlijke aanvalspoging van Bruno Juray werd gekeerd door de telkens goed uitkomende keeper van de Zaluwen. Sven Cozijn doorbrak de ban: zijn sleeppush uit de strafcorner landde hoog in het net over de keeper: 2-1.

Kort daarna speelde Maarten de Wit een snel eentweetje met Deniz de Jong op de rand cirkel. De wederom goed uitgekomen keeper wist de eerste bal te onderscheppen maar de Wit heroverde de bal en kon die eenvoudig in het nu lege doel schuiven voor de 3-1. Juray omspeelde 3 verdedigers van de Zwaluwen maar de Wit kreeg zijn harde voorzet niet goed onder controle. Ties Flippo omspeelde op de achterlijn van de cirkel de keeper maar zijn scherpe bal ging via de tweede paal uit. Jochem van Schieveen en Mats de Bruin zetten samen een mooie aanval over rechts op die van Schieveen prachtig afmaakte met een hoge backhandslag op het doel van de Zwaluwen zodat de eindstand 4-1 werd.

Invalkeeper Knaap speelde een prima wedstrijd en Jongens A1 speler Kane Zuiderduin werd man of the match door zijn solide verdedigingswerk achterin. Heren 1 wacht nu twee zware wedstrijden voor de winterstop maar de voorbereiding lijkt prima in orde.

Foto’s H1: Auke Hoekstra