Wedstrijdverslagen H1/D1 Maa
21

D1 winst op Abcoude en verlies bij Eemvallei

Nieuws afbeelding

Dames 1 begon de eerste wedstrijd na de winterstop erg goed met een overtuigende 4-0 overwinning op Abcoude op 13 maart.

Op 20 maart was de tegenstander Eemvallei Dames 1 in Amersfoort die op een sterke derde plaats in de competitie stond.  Hisalis had er zin in na de goede wedstrijd van vorige week. Na een mooie aanval werd het 1-0 voor Eemvallei. Hisalis liet de koppen niet hangen en bleef doorgaan. Ondanks goed spel van Hisalis werd het aan het eind van het eerste kwart toch nog 2-0 voor de thuisploeg.

In het tweede kwart kwam Tess van Bochove aan de bal op de 23 meter lijn van Eemvallei . Michelle Wijnhout stond aan de achterlijn en kreeg de bal perfect op haar forehand. Intussen was Femque Tangelder naar de stip gelopen en zo ontstond er een prachtige aanval wat resulteerde in een 2-1.  Hisalis kreeg nog meer zin om de drie punten mee naar huis te nemen, en bleven doorgaan. Er kwam een strafcorner voor Hisalis. Het team wist van de vorige corner dat de linkerhoek open lag. Jolien van Schieveen werd ingezet als strafcornerwatpen en zij wist de 2-2 te scoren.

Na de 2-2 werd de sfeer op het veld slechter en het spel fysieker. Ondanks hard werken van Hisalis wist Eemvallei nog 3 keer tegen te scoren zodat de eindstand 5-2 werd.

Verslag D1:  Gemma Wijling

Foto’s: Auke Hoekstra