Wedstrijdverslagen H1/D1 Maa
21

H1 speelt gelijk tegen Nieuwegein (3-3) en Castricum (2-2)

Nieuws afbeelding

Na een succesvolle eerste helft van de competitie stond Hisalis koploper in de ranglijst. 13 maart trad het team thuis aan tegen de nummer 3 Nieuwegein, een zware tegenstander.

Toch startte Hisalis voortvarend en wist Nieuwegein het zeer moeilijk te maken.  Deniz de Jong scoorde via een tip in de 1-0 en Matthijs Wijling maakte de 2-0. Na rust kwam Nieuwegein terug tot 2-1 en even later zelfs tot 2-2 maar dat laatste doelpunt werd afgekeurd. In het derde kwart kwam Castricum alsnog tot de 2-2 maar daarna scoorde Sam Hoekstra uit de strafcorner de 3-2. In de slotfase wist Nieuwegein de stand toch weer gelijk te trekken tot 3-3 zodat beide ploegen de punten moesten delen.

20 maart reisde Hisalis af naar Castricum. Thuis was in september met 6-3 met deze tegenstander afgerekend, maar nu bleken de ontvangers in een stuk betere vorm te verkeren op hun thuisbasis. Heren 1 had de invallers Pepijn de Zwart, Thijmen Hagedoorn en Jock Kessler meegenomen. De koude oostenwind was guur  en Hisalis moest zoeken om hun eigen spel te vinden. Al na een paar minuten spelen vond Castricum een mogelijkheid om daarvan te profiteren en maakte de 1-0. Na een snelle uitbraak maakt de thuisploeg zelfs de 2-0 via een handige spits bij de tweede paal.  Ondanks enkele strafcorners voor Hisalis moest het team met deze achterstand de rust in.

Getergd door deze achterstand vocht Hisalis zich terug in de wedstrijd en bood steeds meer weerstand aan Castricum. Deniz de Jong scoorde de 2-1 in het laatste kwart en 3 minuten voor het eind werd het zelfs nog 2-2. Hisalis kreeg het betere van het spel en in de laatste minuut was er zelfs nog een doelpuntrijke kans op niet meer dan een paar meter van het doel van Castricum maar helaas fluit de scheidsrechter toen precies  af.  In ieder geval kon er wel wederom 1 punt mee naar Lisse terug genomen worden.

Foto’s: Constant Vink