Wedstrijdverslagen H1/D1 Apr
11

H1 wint met 2-0 van Rijnvliet

Ranglijstaanvoerder Hisalis trad aan tegen de nummer 3 Rijnvliet, die met 2 wedstrijden minder gespeeld nog naar de 2e plaats in de competitie kan stijgen. Gezien het belang van deze wedstrijd en het aangename lenteweer, was er zeer veel publiek op de wedstrijd afgekomen.

Er hing een gezonde spanning in de lucht en de ploeg van Tabe Roggeveen stond op scherp. Dit kwam in het eerste kwart tot uiting in het behalen van meerdere strafcorners, maar de keeper van Rijnvliet was goed in vorm en sloeg alle hoge ballen uit zijn doel.

De 5e strafcorner sleepte Sven Cozijn daarom hard laag op de plank en die bleek onhoudbaar: 1-0. Hisalis hield goed druk op Rijnvliet en wist de bal voornamelijk op de helft van de tegenstander te houden. De bezoekers waren nog wel enkele malen gevaarlijk met snelle counteracties maar keeper Yorik Dijkhuis en zijn verdediger wisten de nul te houden.

Matthijs Wijling kon op enthousiaste reacties van het publiek rekenen met zijn technische hoogstandje van bal op de stick hooghoudend meenemen, maar meer doelpunten werden er voor de rust (nog)  niet gemaakt.

Het derde kwart waren de teams zeer aan elkaar gewaagd, Rijnvliet was er op gebrand om de gelijkmaker te scoren en Hisalis moest alles op alles zetten om dat te voorkomen, waar het team ook in slaagde. Het vierde kwart was weer voor Hisalis, die zette aanval na aanval op via de solide opbouw van achteruit door aanvoerder en spelverdeler Boudewijn Broersen.

Jurriaan Beelen dolde de linksachter van Rijnvliet en gaf de bal vanaf de achterlijn scherp voor, helaas voor Hisalis wist de keeper weer te redden.

Maar kort daarna was er een hectische situatie voor het doel van Rijnvliet waar meerdere Hisalis aanvallers schoten op de keeper afvuurden. Uiteindelijk was het Maarten de Wit, die na een lange knieblessure weer mee kon doen in deze belangrijke wedstrijd, die de verdiende 2-0 wist te maken.

Met deze belangrijke overwinning lijkt Heren 1 nog steeds op de goede weg om het kampioenschap in de wacht te slepen. Maar dan moeten er nog wel minimaal twee wedstrijden gewonnen worden.

Foto’s Heren 1:  Tristan Beelen